17:43:45 04.07.2020
 
Stiri

Apropo // Ioana Sulac, fiica mai mare a lui Nicolae Sulac stabilită în Germania, povestește de ce are o relație rece cu sora sa, Doina

Monden 12.11.2019 19:59 Vizualizări7948 Autor: Ziarul National
Apropo // Ioana Sulac, fiica mai mare a lui Nicolae Sulac stabilită în Germania, povestește de ce are o relație rece cu sora sa, Doina Apropo


Sunt 11 ani de când Ioana Sulac s-a mutat în oraşul Trier din Germania. După ce şi-a pierdut tatăl, a decis să părăsească R. Moldova. Întâi a mers în vizită la nişte prieteni care o invitaseră în „inima verde a Europei”, apoi acolo a şi rămas. Despre viaţa sa la nemţi, dar şi despre motivele care au dus la răcirea relaţiei dintre ea şi sora sa mai mică, Doina, a povestit într-un interviu oferit, în premieră, pentru APROPO.

În 2003, după ce i-a decedat tatăl, voia cu orice preţ o schimbare în viaţa sa, atât pe plan profesional, cât şi personal. Era hotărâtă să plece, doar că nu ştia unde. Şi iată că într-o bună zi, la invitaţia unor prieteni, a plecat în Germania.

„Atunci când am ajuns, întrebarea numărul unu a fost dacă aş putea să-mi găsesc liniştea sufletească de care aveam atâta nevoie. Nu cunoşteam limba ţării, însă eram decisă să rămân. Ştiu că nu era chiar frumos: fiica unui patriot cu literă mare, cum era Sulac, părăseşte ţara. Ştiu, mulţi vor spune că am plecat să caut o viaţă mai bună. Dar nu e aşa. Nu am căutat şi nici nu am găsit o viaţă uşoară aici”, se destăinuie fiica mai mare a lui Nicolae Sulac.

Pe când avea 12 ani, pianista a aflat că va avea o soră. Nicolae Sulac mereu şi-a dorit ca fetele sale să se împace, să nu existe loc de ranchiună între ele. Şi cât timp a fost în viaţă, i-a reuşit să le apropie. Petreceau mult timp împreună şi mergeau în vacanţe ca o adevărată familie, însă după ce a decedat părintele lor, relația dintre cele două s-a răcit.

„Ea s-a distanțat și a decis să ruptă orice legătură cu mine. A fost decizia ei și eu nu am făcut decât să o accept. Îmi pare rău că de multe ori, prin acțiunile și ieșirile sale, Doina îi știrbește din imaginea tatălui nostru. Un lucru regret: că nu am luptat pentru drepturile de autor asupra creațiilor tatălui meu. Nu mai zic de faptul că nu am mers să verific testamentul în care, cum mi s-a spus, nu figurează numele meu. Am decis să las lucrurile așa cum erau doar pentru a nu-i ponegri numele lui tata, să nu creadă lumea că mă interesează banii părintelui meu. Ar fi fost corect ca drepturile de autor să fie repartizate, în mod egal, la toţi cei trei copii ai lui Nicolae Sulac. Doina ar fi trebuit să facă asta: să nu mă dea la o parte pe mine şi pe fratele nostru, care se află la Kiev. De fapt, de când i-am sugerat surorii mele să facă acest lucru, s-a supărat. Suntem trei fraţi, ar fi fost frumos dacă păstram legătura şi împreună făceam lucruri frumoase în memoria tatălui nostru”, a declarat Ioana Sulac.

Citiți întregul articol AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md