15:20:01 27.01.2021
 
Stiri

APCE NU mai trimite observatori la alegerile prezidențiale din R. Moldova

Actualitate 22.10.2020 14:11 Vizualizări967 Autor: Ziarul National
APCE NU mai trimite observatori la alegerile prezidențiale din R. Moldova


Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a informat Comisia Electorală Centrală de la Chișinău că anulează organizarea misiunii de observare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 din R. Moldova.

Un comunicat de presă al autorității electorale centrale arată că decizia a fost luată din cauza restricțiilor de călătorie impuse de mai multe state cu privire la deplasarea în Republica Moldova, dar și pe motiv că mai mulți membri ai Comitetului ad-hoc privind observarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, inclusiv președintele, s-au retras în contextul evoluțiilor nefavorabile ale pandemiei.

Oficialii europeni și-au exprimat încrederea că alegerile din anul curent vor fi organizate în conformitate cu recomandările APCE și ale Comisiei de la Veneția prezentate în cadrul misiunilor anterioare.

Menționăm că, anterior, și Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa (OSCE/BIDDO) a informat Comisia Electorală Centrală despre modificarea formatului activității de observare desfășurată în Republica Moldova din misiune de observare a alegerilor (MOA) în misiune limitată de observare a alegerilor. Acest lucru presupune că MOA nu va avea observatori pe termen scurt care reprezintă cel mai mare număr și monitorizează, nemijlocit, ziua alegerilor.

CEC a acreditat până acum 1 195 de observatori naționali și 191 internaționali pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Anastasia 22.10.2020 17:31

NU "vor fi organizate în conformitate cu recomandările APCE" - vor fi puternic sponsorizate și fraudate, cum l-au furat și pe Nătase la elegerile municipale... Atunci AN a tăcut și nu s-a revoltat prea tare, dar noi alegătorii care l-am votat ne-am simțit trași în țeapă totală!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md