14:48:10 16.10.2018
 
Stiri

ANTICIPARE: „Ambasada R. Moldova din SUA va recepționa o scrisoare interesantă” cu referire la cazul furtului miliardului

Social 01.08.2016 15:00 Vizualizări2206 Autor: Ziarul National
ANTICIPARE: „Ambasada R. Moldova din SUA va recepționa o scrisoare interesantă” cu referire la cazul furtului miliardului Facebook

Fostul angajat al Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, care a făcut publică din Marea Britanie o listă cu 20 de persoane care ar fi avut tangență sau au cunoscut despre furtul miliardului din R. Moldova, susține că, în curând, Ambasada R. Moldova din SUA va recepționa „o scrisoare interesantă”.

Acesta nu oferă detalii, dar susține că va apărea o listă de bănuiți cu noi nume, va fi organizată o conferință de presă în SUA și enumeră ce s-a obținut după ce el și fostul angajat al Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, au dezvăluit beneficiarii furtului din sistemul bancar:

„- Ilan Șor în loc să stea doar câteva zile în arest în izolator, va sta cel puțin până în toamnă;
- Veaceslav Platon și Vitalie Groza sunt arestați deja;
- proiectul de Lege care să pună pe umerii cetățenilor acoperirea găurii bugetare urmare a garanțiilor de stat (Guvern) și urmare a furtului miliardului nu a fost votat deocamdată de către Parlament;
- este inițiată ancheta penală în SUA, iar curând urmează să apară o listă de bănuiți cu noi nume, precum și o conferință de presă;
- au apărut noi martori pe marginea fraudei bancare de peste 1 miliard dolari SUA, care și-au oferit acceptul de a depune depoziții anchetei penale a SUA, precum și noi probe”.

Sagaidac mai spune că deține informații potrivit cărora Procuratura Generală intenționează să solicite Interpolului reținerea și extrădarea lui și a lui Gofman în R. Moldova.

„N-au decât s-o facă, însă probabil că va fi pentru prima dată când martorii sunt dați în căutare internațională prin Interpol, dar nu bănuiții sau învinuiții. Motivul de a fi dați în căutare internațională prin Interpol ar fi faptul că ne eschivăm de la prezentare la Procuratura Anticorupție.
Reiterez încă o dată că nu am primit nicio citație din partea Procuraturii Anticorupție, chiar dacă am prezentat numărul de telefon mobil din Marea Britanie, nici telefonic, nici prin intermediul poștei electronice. Astfel că temeiuri de a fi dat în căutare internațională prin Interpol nu există, iar legitimitatea și admisibilitatea cererii lor este sub mare semn de întrebare. Această solicitare de a fi dat în căutare prin Interpol vine din partea coordonatorului. Reiterez că intenționez să depun depoziții la Procuratura Marii Britanii în condiții de siguranță pentru mine, dar pentru aceasta este necesar ca Procuratura Generală să transmită o cerere de Comisie Rogatorie la adresa Procuraturii Marii Britanii în conformitate cu articolele 536 și 537 al Codului de Procedură Penală al RM. Oricum, în curând urmează să fie finalizată procedura audierii de către organul de anchetă al SUA și voi fi recunoscut în calitate de martor, astfel că Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție vor putea și vor trebui să solicite depozițiile noastre din partea organului de anchetă al SUA. Astfel, Procuratura Generală va fi informată privind calitatea procesuală de martor și i se va comunica că depozițiile noastre pot fi ridicate din partea organului de anchetă al SUA, fără necesitatea audierii suplimentare a martorilor, care deja au depus depoziții pe dosarul furtului a peste 1 miliard de dolari SUA. În acest sens, Ambasada R. Moldova din SUA va recepționa o scrisoare interesantă”, scrie Sagaidac pe Facebook.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 01.08.2016 15:46

Ce canta moldovenii, din cauza salbaticiunei exotice Plaha? Vesnica pomenire, Europa, Dreptate, Libertate! Care este visul moldovenilor? Multi ani primeasca, cu executare vesnica, satrapul Plaha. Sa moara in chinuri groaznice carcinoama Plaha.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

12.10.2018 09:21 Nicolae Negru Patriarhul Kirill vine la Chișinău să...

08.10.2018 09:47 Nicolae Negru Privatizarea „Air Moldova” și greșeal...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md