04:51:28 04.12.2023
Stiri

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, REACȚIE la discursul liderului de la Kremlin: „Putin înțelege că PIERDE acest război și încearcă să-i facă pe toți dușmani”

Actualitate 21.02.2023 14:59 Vizualizări1568 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, REACȚIE la discursul liderului de la Kremlin: „Putin înțelege că PIERDE acest război și încearcă să-i facă pe toți dușmani”


Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marko Shevchenko, susține că discursul de astăzi al lui Vladimir Putin denotă faptul că liderul de la Kremlin pierde încrederea rușilor și încearcă să-i facă pe toți dușmani. Totodată, Putin știe că va pierde războiul pornit împotriva Ucraina, spune diplomatul.

„Rusia va pierde acest război, pentru că ucrainenii continuă să țină piept agresiunii pornite acum un an. Vladimir Putin pierde încrederea în interiorul Rusiei și încearcă să-i facă pe toți dușmani, învinuind occidentul că sprijină nejustificat Ucraina. Putin nu dorește să schimbe linia sa împotriva Ucrainei și în continuare caută argumente pentru continuarea războiului împotriva țării mele”, a spus Marko Shevchenko într-o intervenție pentru Vocea Basarabiei.

De asemenea, Ambasadorul Shevchenko s-a referit la pretinsele nemulțumiri ale lui Putin, potrivit cărora SUA au sute de baze militare în toată lumea, iar NATO s-a apropiat prea mult de hotarul Federației Ruse.

„Din momentul începerii războiului rus împotriva Ucrainei, NATO a fost mai departe de Rusia decât este acum. Doar după începerea războiului Finlanda și Suedia au decis că trebuie să fie parte a Alianței Atlanticului de Nord. Este vorba de două țări, care pentru o perioadă foarte lungă au avut o atitudine neutră… A fost linia principală în politica lor externă. Este un rezultat al politicii lui Putin că aceste două țări au decis că mai sigur este să devină o parte din NATO. Deci, aceste declarații sunt pentru uz intern, deoarece Putin înțelege că pierde. Operațiunea care trebuia să fie finalizată în cinci zile sau două săptămâni deja durează un an, iar Rusia pierde”, a punctat Marko Shevchenko.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md