22:55:15 29.05.2023
Stiri

Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu: „Inaugurarea podului de la Leova - Bumbăta creează înca o legătură între România și Republica Moldova”

Actualitate 23.05.2023 16:59 Vizualizări991 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu: „Inaugurarea podului de la Leova - Bumbăta creează înca o legătură între România și Republica Moldova”


Inaugurarea celui de-al șaptelea punct de trecere a frontierei dintre România și R. Moldova reprezintă „un moment emoționant”, în opinia Ambasadorului României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

„Un moment emoționant azi pe Prut - inaugurarea podului de la Leova - Bumbăta creează încă o legătură între România și Republica Moldova. Continuăm proiectele importante de infrastructură care răspund așteptărilor cetățenilor și oamenilor de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului, ancorând astfel R. Moldova în familia sa europeană, căreia îi aparține”, a declarat Ambasadorul Țurcanu, după ce a participat la ceremonia de inaugurare a noului punct de trecere a frontierei moldo-române.Menționăm că, în prima etapă, acest punct de trecere a frontierei va funcționa numai pe timp de zi, de la ora 8.00 până la 20.00, iar peste podul de pontoane vor trece doar persoane și autoturisme cu greutatea de până la 3,5 tone.

CITIȚI ȘI Al șaptelea punct de traversare a frontierei dintre R. Moldova și România, inaugurat la Leova – Bumbăta: „O soluție de a micșora șantajul Rusiei asupra statelor noastre. Arătăm încă o dată că împreună suntem mai puternici”
Podul ce leagă localitățile Leova din R. Moldova și Bumbăta din județul Vaslui, România, care a existat și în perioada interbelică, dar a fost distrus de sovietici după ocuparea Basarabiei, a fost redeschis astăzi în prezența ministrei de Interne, Ana Revenco, ministrei Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, ministrului de Interne al României, Lucian Bode, viceprim-ministrului, ministrului Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, Ambasadorului României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, șefii autorităților vamale și ale Poliției de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md