21:07:44 17.06.2024
Stiri

Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu: „Inaugurarea podului de la Leova - Bumbăta creează înca o legătură între România și Republica Moldova”

Actualitate 23.05.2023 16:59 Vizualizări1436 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu: „Inaugurarea podului de la Leova - Bumbăta creează înca o legătură între România și Republica Moldova”


Inaugurarea celui de-al șaptelea punct de trecere a frontierei dintre România și R. Moldova reprezintă „un moment emoționant”, în opinia Ambasadorului României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

„Un moment emoționant azi pe Prut - inaugurarea podului de la Leova - Bumbăta creează încă o legătură între România și Republica Moldova. Continuăm proiectele importante de infrastructură care răspund așteptărilor cetățenilor și oamenilor de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului, ancorând astfel R. Moldova în familia sa europeană, căreia îi aparține”, a declarat Ambasadorul Țurcanu, după ce a participat la ceremonia de inaugurare a noului punct de trecere a frontierei moldo-române.Menționăm că, în prima etapă, acest punct de trecere a frontierei va funcționa numai pe timp de zi, de la ora 8.00 până la 20.00, iar peste podul de pontoane vor trece doar persoane și autoturisme cu greutatea de până la 3,5 tone.

CITIȚI ȘI Al șaptelea punct de traversare a frontierei dintre R. Moldova și România, inaugurat la Leova – Bumbăta: „O soluție de a micșora șantajul Rusiei asupra statelor noastre. Arătăm încă o dată că împreună suntem mai puternici”
Podul ce leagă localitățile Leova din R. Moldova și Bumbăta din județul Vaslui, România, care a existat și în perioada interbelică, dar a fost distrus de sovietici după ocuparea Basarabiei, a fost redeschis astăzi în prezența ministrei de Interne, Ana Revenco, ministrei Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, ministrului de Interne al României, Lucian Bode, viceprim-ministrului, ministrului Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, Ambasadorului României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, șefii autorităților vamale și ale Poliției de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md