13:18:52 29.11.2022
Stiri

Ambasador: „Eu cred că Republica Moldova va deveni membru al familiei europene, lucrurile se mișcă în această direcție”

Actualitate 16.08.2022 17:39 Vizualizări780 Autor: Ziarul National
Ambasador: „Eu cred că Republica Moldova va deveni membru al familiei europene, lucrurile se mișcă în această direcție” Moldpres


„În cazul Lituaniei, procesul de aderare la Un iunea Europeană a durat 10 ani, totul s-a desfășurat foarte rapid. În cazul R. Moldova, acest parcurs va fi determinat atât de acțiunile cetățenilor, cât și de cele ale guvernării, de mecanismele deținute în realizarea reformelor”, declară Kestutis Kudzmanas, Ambasadorul Lituaniei la Chișinău, care își va încheia mandatul în Republica Moldova la finalul acestei săptămâni.

Potrivit diplomatului lituanian, odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova deja s-a angajat să realizeze mai multe reforme în domeniile-cheie.

„UE s-a responsabilizat să vă ajute în acest proces, atât prin acordarea expertizei necesare, cât și din punct de vedere financiar. Deja de mulți ani sunteți angajați în acest proces. Reforma justiției și lupta cu corupția sunt absolut prioritare, deoarece acestea reprezintă un garant al democrației. Un prim pas ar fi aprecierea tuturor sectoarelor, la ce etapă se află și ce acțiuni necesită a fi întreprinse”, a spus Kestutis Kudzmanas într-un interviu acordat Agenției „Moldpres”.

Diplomatul a mai menționat că Republica Moldova a fost pregătită pentru a primi statutul de țară-candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Guvernarea a fost foarte activă, interesele republicii au fost promovate intens la Bruxelles de statele care vă susțin, inclusiv de Lituania. Eu cred că Republica Moldova va deveni membru al familiei europene, lucrurile se mișcă în această direcție și credem că este o direcție corectă, spre binele întregii societăți”, a spus ambasadorul lituanian, citat de Radio Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md