13:31:37 19.05.2024
Stiri

Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, în vizită la Mitropolia Basarabiei: „Această întâlnire subliniază legătura solidă între două instituții, care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale”

Actualitate 19.09.2023 18:30 Vizualizări1201 Autor: Ziarul National
Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, în vizită la Mitropolia Basarabiei: „Această întâlnire subliniază legătura solidă între două instituții, care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale”


Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, care întreprinde o vizită în R. Moldova, a fost primită ieri la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Petru, a purtat un dialog constructiv cu Alteța Sa Regală, abordând subiecte de mare importanță precum filantropia, educația, spiritualitatea și cultura poporului român basarabean. „Această întâlnire subliniază legătura solidă dintre Casa Regală a României și Biserica Ortodoxă Română din Basarabia, două instituții care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale”, precizează Mitropolia.

La eveniment a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Ţurcanu, care a însoțit delegația Principesei Sofia.

Alteța Sa Regală s-a arătat profund interesată și impresionată de opera social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

La finalul discuțiilor, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a adus mulțumiri Principesei Sofia a României pentru onoarea conferită Centrului Eparhial de la Chișinău, prin vizita deosebită a unui membru al Casei Regale. Totodată, în semn de înaltă prețuire și dragoste creștinească, ÎPS Părinte Mitropolit a oferit Alteței Sale Regale o icoană argintată a Maicii Domnului, ocrotitoarea și mijlocitoarea tuturor creștinilor.

La rândul său, Principesa Sofia a înmânat Ierarhului o carte sub propria semnătură, intitulată „Mănăstirea Română: Sărbătorind Comunitățile Spirituale ale României”, exprimând astfel recunoașterea și aprecierea Sa pentru implicarea, jertfelnicia și resursele duhovnicești inepuizabile ale Mitropoliei Basarabiei în slujba binelui societății.

„Această întâlnire remarcabilă reprezintă o dovadă a colaborării strânse dintre instituțiile care susțin dezvoltarea și binele comunității noastre și marchează o pagină importantă în istoria relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Română din stânga Prutului și Casa Regală a României”, susțin reprezentanții Mitropoliei.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 385 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md