06:54:36 20.06.2024
Stiri

Alte două PARTIDE din R. Moldova au anunțat că vor participa la Marea Adunare Centenară din 25 martie: „Ne vedem în PMAN”

Știri 24.03.2018 12:30 Vizualizări2750 Autor: Ziarul National
Alte două PARTIDE din R. Moldova au anunțat că vor participa la Marea Adunare Centenară din 25 martie: „Ne vedem în PMAN”


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susțin organizarea, la Chișinău, a Marii Adunări Centenare, care marchează cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

„Biroul Politic al PLDM a recomandat membrilor săi să participe la această manifestație publică, programată pentru duminică, 25 martie 2018, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). La Marea Adunare Centenară sunt aşteptaţi să participe semnatarii şi susţinătorii declaraţiilor simbolice de reUnire cu România. Primarii PLDM, foști sau actuali, sunt majoritari în această listă, astfel că voința membrilor săi este determinantă”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice parlamentare.

La Marea Adunare Centenară va participa și lidera PAS, Maia Sandu. Aceasta a îndemnat membrii și simpatizanții partidului să vină în PMAN.

„Săptămâna viitoare, vom sărbători Centenarul Unirii Basarabiei cu România. Vom avea mai multe ocazii să celebrăm acest eveniment istoric important, să onorăm oamenii care au făcut posibil acest eveniment. Cel mai important eveniment va fi duminică, pe 25 martie, ora 12.00, în PMAN. Eu voi merge acolo alături de colegii mei. Sunt sigură că ne vom revedea acolo cu mulți simpatizanți ai PAS care simt românește, sunt pentru apropierea de România, pentru îmbunătățirea relațiilor și în general sprijină valorile europene și românești. Ne vedem acolo”, a declarat Maia Sandu.

Marea Adunare Centenară este organizată de membrii Alianței pentru Centenar - peste 130 de organizații neguvernamentale. Liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, a anunțat că la Marea Adunare Centenară și-au anunțat participarea fostul președinte al României, Traian Băsescu, liderul național-liberalilor Ludovic Orban, dar și delegații ale tuturor partidelor din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md