02:06:12 21.04.2024
Stiri

Publicația anuală „Almanah Politic”, care reflectă cele mai IMPORTANTE evenimente politice din R. Moldova, a ajuns la a VIII-a ediție. Ce conține „enciclopedia” de 335 de pagini

Actualitate 17.03.2023 11:23 Vizualizări3396 Autor: Ziarul National
Publicația anuală „Almanah Politic”, care reflectă cele mai IMPORTANTE evenimente politice din R. Moldova, a ajuns la a VIII-a ediție. Ce conține „enciclopedia” de 335 de pagini


Publicația anuală „Almanah Politic” – unicul produs de acest fel nu doar în R. Moldova, dar și în regiune, a ajuns la cea de a VIII-a ediție. „Almanah Politic 2022”, care este un produs al companiei de consultanță și promovare a imaginii POLIEXPERT și al portalului TRIBUNA, are 335 de pagini.

Publicația reprezintă un tablou al întregului an, fiind reflectat pe scurt fiecare eveniment politic din fiecare zi a anului, fără ca să fie date aprecieri. Astfel, fiecare poate afla ce evenimente politice și nu doar au avut loc zi de zi în țara noastră și poate urmări cariera celor care marchează evoluția R. Moldova.

În editorialul său, Igor Volnițchi, director, califică anul politic 2022 drept unul foarte intens, poate cel dificil din istoria țării.

„Dacă la început de an se părea că principala provocare căreia trebuie să-i facă față guvernarea era criza energetică, deja în februarie a devenit clar că problema cea mai mare a devenit războiul care a izbucnit în țara vecină şi a generat o mulțime de consecințe nefaste, inclusiv a determinat faptul ca Moldova să fie administrată pe durata întregului an în condițiile specifice stării excepționale”, spune el.

Lilia Gurez, vicedirector, spune că probabil „Almanahul Politic” este cea mai voluminoasă, consistentă și calitativă publicație periodică din țară.

„Almanahul din acest an, ca și precedentele ediții, scoate în evidență 12 politicieni, care, prin activitatea lor, au marcat fiecare lună. Tradițional deja, a fost aplicată următoarea modalitate de desemnare a oamenilor lunii: o echipă formată din cinci experți a apreciat mai mulți pretendenți la titlul „Omul lunii” după cinci criterii: activism, prestație publică, viziune, implicare, abordări inedite. Cine sunt cei 12 oameni ai lunii vedeți pe paginile Almanahului. De asemenea, ca și în precedenta ediție, Almanahul are trei blocuri de materiale: Administrație, Business, Politică”, spune ea.

Partenerul general al ediției VIII este compania de transporturi internaționale din Germania, VB Trans Logistik, care aparține moldoveanului Nicolae Rapcea.

„Alegerea mea a fost: să fac sau să nu fac un pas pentru a sprijini dificilul proces de documentare, de scriere a cronicii politicii moldoveneşti. Şi nu am ezitat nicio clipă, înțelegând că, acesta e un dar de mare preț pentru generațiile viitoare. Nouă, contemporanilor, poate să ne placă sau să nu politica care se face. Noi putem fi obiectivi sau subiectivi în aprecierea oamenilor şi proceselor ce au loc în jurul nostru. Noi putem lua atitudine sau putem să nu luăm atitudine directă față de ceea ce vedem că se întâmplă în fiecare zi. Dar generațiile viitoare nu vor avea aceste posibilități. Ei vor putea aprecia zilele noastre doar din punct de vedere istoric. Însă, pentru ca ei să poată face acest lucru”, noi trebuie să le lăsăm „materia primă” cu care să lucreze. Iar Almanahul Politic este cea bună materie primă ce poate exista din acest punct de vedere – evenimentele sunt expuse cronologic, pur factologic, nu se admit careva comentarii sau aprecieri. Deci, nu se face nimic din ceea ce ar putea „altera” procesul de analiză prin care vor trece generațiile viitoare evenimentele şi procesele ce au loc acum”, spune omul de afaceri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md