02:53:50 01.06.2020
 
Stiri

Alexandru Tănase se declară STUPEFIAT de faptul că Tkaciuk deschide o bibliotecă „în sediul leagănului de ELIBERARE NAȚIONALĂ”

Social 28.11.2016 18:30 Vizualizări7065 Autor: Ziarul National
Alexandru Tănase se declară STUPEFIAT de faptul că Tkaciuk deschide o bibliotecă „în sediul leagănului de ELIBERARE NAȚIONALĂ”


Fostul consilier prezidențial și deputat comunist, Mark Tkaciuk, a anunțat cu mare fast că în curând va inaugura o bibliotecă cu 50 de mii de cărți, care va purta numele lui Marc Bloch, chiar în fostul sediu al Frontului Popular din Moldova, pe str. Nicolae Iorga 5.

Mai mult, comunistul a scris că are nevoie de voluntari care să aranjeze pe rafturi cele 50 de mii de volume, iar printre cei care au dat curs invitației au fost Iurie Muntean, Grigore Petrenco, Igor Tuleanțev, diplomatul Kalman Miszei, deputatul Vadim Pistrinciuc, scritorul Vasile Ernu și alții.

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care în anii 89-90 a participat la mitingurile Frontului Popular din Moldova, a fost surprins să-l vadă lângă Mark Tkaciuk pe scriitorul Vasile Ernu.

„Ce să-ți spun Vasile ... Nu am niciun dubiu că vei scrie o carte minunată. Cât costă doar aceasta scenă: Tkaciuk, Petrenco și Tiuleanțev în sediul leagănului mișcării de eliberare națională de altădată. Cum s-ar spune, Stanislavski „отдыхает” (se odihnește n.r.). Transformarea catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol în moschee pălește în raport cu episodul consumat pe str. Iorga nr. 5. Cred că Mark, în timp ce purta discuții intelectuale cu invitații săi, se simțea ca Baiazid care visa să dea calului ovăz… din pristolul de la Roma”, a scris Tănase pe o rețea de socializare.

La rândul său, Ernu susține că dânsul, în calitate de scriitor, poate să se vadă cu cine vrea, fără să cadă pradă unor interese. „Treaba mea e să chestionez pentru a înțelege ce se întâmplă în acel spațiu. Eu în câteva zile de „Basa” am avut peste 30 de întâlniri de la bandiți la oligarhi și de la cerșetori la intelectuali. Asta e meseria mea. Eu despre ei scriu cărți nu prea comode. Citește „Bandiții” s-ar putea să găsești multe lucruri utile pentru meseria ta. În acest context, tu ești reprezentantul puterii și parte a cauzelor a ceea ce se întâmplă acolo. Ești mult mai interesant ca subiect de studiu și critic, decât „kakoito” (oarecare n.r.) Petrenco...”, a replicat Vasile Ernu.

Președintele Curții a venit cu o replică la afirmațiile lui Ernu. „Vasile, funcția de judecător constituțional, cât de tare n-ai încerca, n-o poți califica ca „reprezentând” puterea. De fapt, Vasile, funcția mea presupune limitarea acțiunilor puterii în stat. Puterea adoptă legi, hotărâri de guvern, decrete etc., iar Curtea Constituțională le anulează pe acelea care contravin Constituției. Iar cât privește cauzele „a ceea ce se întâmplă” azi la fostul sediu al Frontului Popular, acesta chiar este un studiu de caz foarte interesant... În fine, fiecare cu valorile lui”, a conchis acesta.

Amintim că fostul sediu al Frontului Popular, iar ulterior al Partidului Popular Creștin Democrat, a intrat în posesia controversatului Iurie Roșca. Actualmente, acesta se declară deschis un adept al ideologului rus Alexandr Dughin.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Dragos 29.11.2016 07:56

Vom vedea foarte curand cat de constitutionala, de netaratoare si de independenta este grosiera Cutra. Vom vedea, este RMica un stat cobai, este CC invadata de separatisti, FSB-isti, anti-UEisti, anti-Bastinasi. Vom vedea cat de gratios in poslusanaia se simte Tanasa.

sorin 29.11.2016 12:57

toti suntem pro dughin

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md