13:54:22 03.10.2023
Stiri

Alerte de atac cu rachete în toată Ucraina

Actualitate 26.01.2023 10:13 Vizualizări753 Autor: Ziarul National
Alerte de atac cu rachete în toată Ucraina


Alarme de raid s-au auzit joi dimineața în mai multe regiuni din Ucraina. Armata ucraineană spune că forțele ruse au lansat un atac fără succes cu drone asupra Kievului.

Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene a spus că sunt așteptate în jur de 30 de rachete. „În total, sunt așteptate peste 30 de rachete, care sunt deja lansate în mai multe zone. El a adăugat că dimineața aproximativ șase avioane Tu-95 au decolat și au tras rachete”, a spus el, potrivt The Guardian.

Două rachete au fost reperate pe teritoriul regiunii Mykolaiv, a declarat guvernatorul acesteia, Vitaly Kim, în aplicația de mesagerie Telegram. „Rachete zboară în interiorul teritoriului Ucrainei. Cel puțin două la nord-vest prin regiunea Mykolaiv”, a spus el.

„Primele rachete rusești au fost doborâte”, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui. Maksym Kozytskyi, guvernatorul Liovului, i-a îndemnat pe locuitori să se adăpostească și i-a avertizat să publice informații despre cea mai recentă alertă aeriană pe internet.

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, Kozytskyi scrie: Rachete în regiunea vecină. Ei se mișcă în direcția noastră. Stai la adapost. Nu filmați și nu postați nimic pe internet. Dacă vedeți o aeronavă suspectă, raportați-o forțelor de apărare aeriană folosind chatbot-ul de telegramă „Ceva zboară”.

Autoritatea orașului Kiev a raportat că 15 rachete de croazieră care se îndreptau în direcția capitalei Ucrainei au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit Suspilne, postul de stat al Ucrainei.

De asemenea, a raportat că unii locuitori din Odesa spun că au pierdut alimentarea cu apă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md