01:27:02 08.10.2022
Stiri

Ai fost diagnosticat cu Covid și nu știi când nu mai ești contagios? Cât timp, în medie, poate fi împrăștiat virusul de o persoană infectată

Actualitate 10.08.2022 07:59 Vizualizări1247 Autor: Ziarul National
Ai fost diagnosticat cu Covid și nu știi când nu mai ești contagios? Cât timp, în medie, poate fi împrăștiat virusul de o persoană infectată


Ai fost diagnosticat cu Covid-19, dar nu știi când nu mai ești contagios pentru a te putea întoarce în colectivitate fără a prezenta vreun risc pentru cei din jur? O serie de experți în sănătate din SUA au făcut publice concluziile unor cercetări pe seama acestui subiect.

Unii specialiști în sănătate spun că o persoană care a fost infectată cu SARS-CoV-2 poate ieși din izolare după ce a făcut un test antigen care i-a ieșit negativ. Aceștia atrag atenția că fiecare persoană este diferită și fiecare caz de Covid este unic. Nu există nicio regulă general valabilă care spune cât de tare va resimți o persoană simptomele bolii și cât timp va rămâne infecțioasă. Există un cadru cu recomandări și sfaturi, însă pacienții trebuie să țină mai degrabă cont de circumstanțe, priorități și resurse pentru a evalua riscul, scrie The Washington Post.

Coronavirusul are caracteristica complicată de a fi transmisibil chiar înainte ca persoana infectată să aibă simptome. În general, perioada de vârf a virusului începe cu o zi sau două înainte de apariția simptomelor și continuă cu două sau trei zile după.

Chiar dacă este mai puțin probabil ca o persoană să transmită virusul mai târziu în cursul bolii, se poate totuși întâmpla. Cercetările arată că oamenii continuă să împrăștie virusul timp de aproximativ opt zile în medie după testarea pozitivă. Experții spun că este foarte puțin probabil să transmită virusul după 10 zile. Dacă o persoană este încă testată pozitiv și în ziua 10, ar trebui să poarte mască de protecție de fiecare dată când se află în prezența altora, indiferent că este acasă sau în public.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA) solicită pacienților să se izoleze timp de cel puțin cinci zile. În ziua 6, izolarea se poate încheia atâta timp cât simptomele s-au ameliorat și nu sunt semne de febră timp de cel puțin 24 de ore fără a lua medicamente pentru a o reduce. De asemenea, organizația sfătuiește persoanele care sunt bolnave și vor să se testeze acasă pentru a vedea dacă ies negativi, să o facă după primele cinci zile de boală și izolare, iar dacă testul este pozitiv, izolarea ar trebui prelungită cu încă cinci zile.

Tom Inglesby, directorul Centrului de Securitate a Sănătății John Hopkins, recomandă ca oamenii să nu iasă din izolare după cinci zile dacă nu au un test negativ.

„Un test antigen negativ este destul de liniștitor că nu mai poți transmite infecția altor persoane", a transmis Amy Barczak, expert în boli infecțioase la Spitalul General din Massachusetts, care a cercetat cât timp pot împrăștia virusul pacienții cu Covid. Aceasta a spus și că, dacă un test antigen făcut în ziua 5 sau după această dată este negativ, atunci izolarea se poate încheia. Într-un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine, ea și colegii săi au descoperit că, în medie, persoanele infectate cu varianta Omicron a virusului pot împrăștia virusul timp de opt zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md