05:21:23 23.06.2021
 
Stiri

Agențiile de turism din Odesa vor include în ofertele lor destinații din Republica Moldova din cadrul Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Actualitate 03.06.2021 14:19 Vizualizări1311 Autor: Ziarul National
Agențiile de turism din Odesa vor include în ofertele lor destinații din Republica Moldova din cadrul Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”


Cetatea Soroca, Cetatea Tighina, Mănăstirea Țâpova, Orheiul Vechi sau Mileștii Mici ar putea fi destinațiile incluse de agențiile de turism de la Odesa în ofertele propuse turiștilor din Ucraina.

Un grup de operatori și agenți turistici din Odesa se află acum într-un tur informational în Republica Moldova, la inițiativa Agenției de Investiții. Interesul acestora față de potențialul turistic al R. Moldova a rezultat în urma forumului dedicat Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”, organizat de Agenția de Investiții în decembrie 2020.

Programul turului a inclus, pe lângă vizite la abiectivele turistice, și întâlniri la care au participat companiile turistice ucrainene și 20 de reprezentanți ai industriei turistice de la noi, printre care agenții de turism, vinării, reprezentanți ai HoReCa, ghizi de turism și altele. Aceste sesiuni au avut drept scop diverificarea pachetelor de servicii oferite de operatorii din ambele țări.

Destinațiile care le vizitează în aceste zile oaspeții din Ucraina fac parte și din Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, lansată în 2019 și care constituie un rezultat combinat al eforturilor instituționale dintre România și Republica Moldova.

„O rută turistică valorificată poate funcționa ca un adevărat motor economic și un instrument de susținere directă a întregului ecosistem al industriei, alimentând activitatea ghizilor, a celor din HORECA, transportatorilor și, nu în ultimul rând, ca o sursă vitală pentru familiile din zonele rurale, reprezentate de către meșteșugari sau gospodarii agropensiunilor. Iar restricțiile de circulație, criza sanitară și cea economică provocate de pandemie vin să ne amintească pe cât de importante sunt solidaritatea și ralierea eforturilor în vederea unei recuperări cu maximă reziliență pe viitor”, a declarat Rodica Verbeniuc, șefa Agenției de Investiții.

Menționăm că, în anul 2020, turiștii din Ucraina s-au clasat pe locul doi în topul străinilor care călătoresc în Republica Moldova, după cei din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md