03:32:42 11.04.2021
 
Stiri

COVID-19 // Absolvenții instituțiilor de învățământ din R. Moldova NU vor scăpa de examene: Îndemnul lansat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Social 01.04.2020 13:26 Vizualizări5689 Autor: Ziarul National
COVID-19 // Absolvenții instituțiilor de învățământ din R. Moldova NU vor scăpa de examene: Îndemnul lansat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării


Absolvenții instituțiilor de învățământ din R. Moldova, promoția 2020, sunt îndemnați să se pregătească de examene, în pofida restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că autoritățile examinează în prezent mai multe scenarii în acest scop, întrucât pentru absolvenți nu va mai exista timp de a recupera orele suspendate pe timpul pandemiei.

„Ministerul va examina mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor și-l vom aplica pe cel mai rațional. (...) Este cert că trebuie să vă pregătiți intens de examene, indiferent de scenariul care va fi aprobat”, s-a adresat Igor Șarov absolvenților, exprimându-și speranța că orele predate la postul public de televiziune le sunt de ajutor.

În ceea ce-i privește pe ceilalți elevi și studenți din R. Moldova, ministrul Șarov se arată convins că recuperarea orelor „se va produce”.

„Lumea a ieșit din războaie și în război noi întotdeauna ne doream pace, sănătate și o bucată de pâine. Recuperarea de va produce, chiar dacă nu se va reuși în totalitate. Așa cum s-a recuperat după cel de-al Doilea Război Mondial zeci de ani, în condițiile acestei pandemii vom reuși recuperarea orelor, indiferent de scenariile propuse”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Aceeași sursă a precizat că, în prezent, 92% dintre elevi și studenți sunt antrenați în procesul educațional la distanță, iar autoritățile caută soluții pentru cele mai defavorizate categorii care nu dispun de tablete, laptopuri și internet pentru a învăța online.

Ministrul a mai dat asigurări că angajații din domeniul educației își vor primi integral salariile în perioada stării de urgență instituite în R. Moldova și le-a solicitat managerilor instituțiilor să nu facă presiuni asupra educatorilor, învățătorilor și profesorilor, iar cadrelor didacticesă asigure implementarea curriculumului fără a face excese de sarcini suplimentare, teme pentru acasă, activități care ar presupune aflarea elevilor foarte mult timp în fața calculatoarelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md