14:04:54 29.11.2022
Stiri

A fost prins cel mai mare „peştişor” AURIU din lume

Actualitate 25.11.2022 07:30 Vizualizări562 Autor: Ziarul National
A fost prins cel mai mare „peştişor” AURIU din lume


Un pește auriu care a doborât recordul de mărime a fost prins în Champagne, Franța, unde un pescar a târât un exemplar de 30 de kilograme din lacurile BlueWater. Pescarul a eliberat gigantul pește, cunoscut sub numele de “Morcovul”, în urmă cu 20 de ani – de atunci a devenit unul dintre cele mai mari din lume. Există multe tipuri de pești aurii, dar, de regulă, sunt crapi domesticiți. Spre exemplu, peștele auriu cu ochi ceresc, iar uneori sunt hibridizați cu alți pești, precum koi, așa cum a fost cazul “Morcovului”, informează The Guardian.

Statutul de hibrid crap-koi al acestui pește auriu gigant a însemnat că, având 20 de ani pentru a se plimba, a crescut la peste 30 de kilograme în greutate, ceea ce este aproximativ la fel ca un copil mediu de zece ani. Lui Andy Hackett din Worcestershire, Marea Britanie, i-a luat 25 de minute pentru a-l atrage, înainte de a-i face câteva fotografii și a-l lăsa să plece.

Peștii aurii gigantici au fost raportați ca fiind o problemă în anumite părți ale Americii, unde rup plantele, spre exemplu. Peștii aurii de pe căile navigabile sălbatice reprezintă o specie invazivă și poate chiar să dezvolte speciile native, depășindu-le pentru resurse. Au un apetit mare și, în acest proces, pot transmite paraziți.

Peștii aurii vor mânca orice și, în funcție de rasă, pot trăi o perioadă surprinzător de lungă. Rasele cu viață lungă pot crește până la 30 de centimetri sau mai mult, iar dacă au fost hibridizați cu un alt pește, cum ar fi Morcovul, pot deveni și mai mari. Motivul pentru care asociem peștii aurii cu faptul că sunt animale mini, care locuiesc în castron, este că într-o anumită măsură dimensiunea lor este dictată de mediul lor. Un pește ținut într-un rezervor mic cu hrană modestă va rămâne mic și va rămâne așa până când va muri. Cu toate acestea, dacă pui același pește auriu într-un rezervor mare cu multă mâncare, va crește rapid într-un pește mult mai mare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md