21:03:24 24.09.2023
Stiri

A decedat conducătorul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control

Actualitate 12.08.2022 17:08 Vizualizări1517 Autor: Ziarul National
A decedat conducătorul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control


Conducătorul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, generalul de brigadă în retragere, Ion Solonenco, a decedat astăzi, anunță Biroul pentru Politici de Reintegrare.

Acesta avea vârsta de 87 de ani.

„De la crearea Comisiei Unificate de Control din 27 iulie 1992 și până în anul 2002, Solonenco a fost membru, iar ulterior copreședinte din partea Republicii Moldova în cadrul Comisiei, depunând eforturi susținute pentru a realiza obiectivele de menținere a păcii în Zona de Securitate, de reglementare a diferendului transnistrean, de asigurare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. De-a lungul activității sale a dat dovadă de spirit de disciplină, exigență sporită față de sine și față de subalterni - calități datorită cărora a fost promovat consecutiv de la funcția de împuternicit operativ inferior până la cea de viceministru al Securității Naționale al Republicii Moldova.

Pentru rezultate înalte în activitate și în semn de înaltă apreciere a eforturilor depuse întru menținerea păcii, stabilității și ordinii de drept în Zona de Securitate, Ion Solonenco a fost decorat cu Medalia „Meritul Militar” (1994), Ordinul „Gloria Muncii” (2005) și „Ordinul Republicii” (2017). Pentru perseverența în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și de demilitarizare a Zonei de Securitate, contribuția semnificativă la elaborarea şi promovarea politicii de securitate a statului, inclusiv a politicii Guvernului în domeniul reintegrării republicii, precum şi pentru meritele deosebite pe parcursul întregii sale activități, generalului Solonenco i s-a acordat Premiul Național, ediția anului 2018.

În aceste clipe grele, adresăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și prietenilor regretatului Ion Solonenco. Dumnezeu să-l ierte și odihnească în pace pe Patriotul și Profesionistul Ion Solonenco”, se arată în necrologul semnat de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md