05:50:24 14.07.2024
Stiri

FLORITERAPIA, remediu pentru trup şi suflet

Știri 15.02.2014 13:25 Vizualizări2373 Autor: Tatiana Scutaru
FLORITERAPIA, remediu pentru trup şi suflet Sursa: www.greenhousever.com.mx


Floriterapia, creată de medicul englez Edward Bach în anii ’30, utilizează elixire florale foarte diluate pentru a acţiona asupra stărilor emoţionale ale omului. Scopul său: ameliorarea vieţii psihoafective şi relaţionale, favorizând starea de bine, prevenind îmbolnăvirea şi stimulând vindecarea.

Această terapie propune tratarea organismului în întregime. Sănătatea presupune armonie între fizic şi spirit. Aşadar, stările de spirit negative, cum ar fi gelozia, invidia, ura sau frica, slăbesc energia vitală şi cresc şansele de îmbolnăvire. Elixirele florale se utilizează mai ales pentru a preveni bolile prin ameliorarea stării de indispoziţie. Această metodă este recomandată în cazul bolilor cronice, cum ar fi artroza, hipertensiunea, alergiile sau a tulburărilor psihoafective, cum ar fi insomnia, anxietatea sau depresia.

De asemenea, unul dintre aspectele pozitive ale acestui tip de tratament este faptul că nu are niciun fel de contraindicaţii. Conform specialiştilor, există 38 de astfel de elixire, însă chiar dacă faceţi greşeala să îl luaţi pe cel nepotrivit, nu va avea un efect secundar, ci doar nu îşi va face efectul dorit.

La începutul tratamentului, este posibil să resimţiţi o agravare temporară. Se întâmplă rar, dar este normal, iar tratamentul nu trebuie întrerupt. Elixirele nu tratează în mod direct bolile! Ele acţionează asupra stării de spirit, grăbind procesul de vindecare. Elixirele florale pot fi luate chiar dacă urmaţi deja un tratament medicamentos. Acestea nu interferează şi nu opresc efectul altor remedii.


După ce au fost recoltate în plină perioadă de înflorire, florile vor fi triate, cele ofilite îndepărtându-se. Apoi, se vor pune la macerat în apă şi lăsate timp de 3-4 ore la soare. Totuşi, dacă nu aveţi parte de soare, amestecul trebuie fiert timp de 30 de minute.

Substanţa obţinută trebuie apoi amestecată cu puţin alcool (de tipul coniacului), pentru a se obţine o esenţă. În cazul copiilor, a femeilor însărcinate sau a persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului, există elixire preparate cu siliciu coloidal sau cu oţet de căpşuni. Dacă nu vreţi să le faceţi acasă, puteţi găsi elixirele la orice plafar.

Sursa: Ce se întâmplă, Doctore?Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md