12:05:48 20.04.2018
Stiri

Terenurile publice, VÂNATE pentru afaceri: De regulă, sub masca „pateneriatului public-privat”, se construiesc blocuri locative

Economie 14.07.2017 15:00 Vizualizări1394 Autor: Ziarul National
Terenurile publice, VÂNATE pentru afaceri: De regulă, sub masca „pateneriatului public-privat”, se construiesc blocuri locative

Pe cteva terenuri aflate în posesia instituțiilor publice din R. Moldova urmează să fie înălțate blocuri de locuit.

Consiliului Național pentru parteneriatul public-privat, prezidat de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a examinat recent 11 inițiative de proiecte parteneriat public-privat „de interes național”, înaintate de șase autorități ale administrației publice centrale.

Consiliul a aprobat inițiativele de parteneriat public-privat promovate de Ministerul Apărării privind „construcţia şi exploatarea obiectivelor cu destinaţie locativă de serviciu şi a celor de menire social-culturală pentru colaboratorii Ministerului Apărării” pe terenurile din str. mun. Bălţi, str. Lăpuşneanu nr.10, și str. Ștefan cel Mare, municipiul Bălți, dar și pe cea a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor privind „construcția unui complex locativ cu obiective de menire didactico-științifică și instruire pentru Întreprinderea de Stat Institutul de Cercetări Științifice în Construcții „INCERCOM” și efectuarea lucrărilor de reparație a clădirii administrative a Î.S. „INCERCOM”.

În aceeași ședință, Ministerul Culturii a primit undă verde pentru inițierea parteneriatului public-privat într-un proiect privind „executarea lucrărilor de reconstrucție a imobilului Teatrului – Studio „С улицы роз”, iar Ministerul Afacerilor Interne pentru „Mansardarea Clădirii administrative a Serviciu Situațiilor Excepționale”.

Totodată, inițiativa de proiect de parteneriat public-privat, înaintată de Academia de Științe a Moldovei, a fost susținută în partea ce ține de reconstrucția Centrului de calcul și a Blocului tehnic în Biblioteca academică „Andrei Lupan”, nefiind acceptată transmiterea terenului proprietate publică a statului cu suprafața totală de 2,805 ha, amplasat pe adresa str. Academiei, nr.5 din municipiul Chișinău.

Același Consiliu nu a acceptat patru propuneri de proiecte privind instituirea parteneriatelor public-private în baza unor terenuri proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Educației, care au ca obiectiv proiectarea și construcția unor blocuri de locuit pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a angajaților instituțiilor de învățământ profesional tehnic și superior.

De asemenea, iar inițiativa de parteneriat public-privat în baza terenului cu suprafața de 0,36 ha, mun. Chișinău, str. Drumul Viilor nr. 26A, a fost respinsă la propunerea ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md