21:47:06 20.06.2018
 
Stiri

Terenurile publice, VÂNATE pentru afaceri: De regulă, sub masca „pateneriatului public-privat”, se construiesc blocuri locative

Economie 14.07.2017 15:00 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National
Terenurile publice, VÂNATE pentru afaceri: De regulă, sub masca „pateneriatului public-privat”, se construiesc blocuri locative

Pe cteva terenuri aflate în posesia instituțiilor publice din R. Moldova urmează să fie înălțate blocuri de locuit.

Consiliului Național pentru parteneriatul public-privat, prezidat de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a examinat recent 11 inițiative de proiecte parteneriat public-privat „de interes național”, înaintate de șase autorități ale administrației publice centrale.

Consiliul a aprobat inițiativele de parteneriat public-privat promovate de Ministerul Apărării privind „construcţia şi exploatarea obiectivelor cu destinaţie locativă de serviciu şi a celor de menire social-culturală pentru colaboratorii Ministerului Apărării” pe terenurile din str. mun. Bălţi, str. Lăpuşneanu nr.10, și str. Ștefan cel Mare, municipiul Bălți, dar și pe cea a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor privind „construcția unui complex locativ cu obiective de menire didactico-științifică și instruire pentru Întreprinderea de Stat Institutul de Cercetări Științifice în Construcții „INCERCOM” și efectuarea lucrărilor de reparație a clădirii administrative a Î.S. „INCERCOM”.

În aceeași ședință, Ministerul Culturii a primit undă verde pentru inițierea parteneriatului public-privat într-un proiect privind „executarea lucrărilor de reconstrucție a imobilului Teatrului – Studio „С улицы роз”, iar Ministerul Afacerilor Interne pentru „Mansardarea Clădirii administrative a Serviciu Situațiilor Excepționale”.

Totodată, inițiativa de proiect de parteneriat public-privat, înaintată de Academia de Științe a Moldovei, a fost susținută în partea ce ține de reconstrucția Centrului de calcul și a Blocului tehnic în Biblioteca academică „Andrei Lupan”, nefiind acceptată transmiterea terenului proprietate publică a statului cu suprafața totală de 2,805 ha, amplasat pe adresa str. Academiei, nr.5 din municipiul Chișinău.

Același Consiliu nu a acceptat patru propuneri de proiecte privind instituirea parteneriatelor public-private în baza unor terenuri proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Educației, care au ca obiectiv proiectarea și construcția unor blocuri de locuit pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a angajaților instituțiilor de învățământ profesional tehnic și superior.

De asemenea, iar inițiativa de parteneriat public-privat în baza terenului cu suprafața de 0,36 ha, mun. Chișinău, str. Drumul Viilor nr. 26A, a fost respinsă la propunerea ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md