09:28:24 24.05.2018
 
Stiri

TĂCEREA președintelui. Dodon a luat o PAUZĂ neașteptat de lungă în ceea ce privește numirea/respingerea lui Sturza, dar s-a plâns ambasadorilor că i se „limitează” atribuțiile

Politică 14.09.2017 16:20 Vizualizări3274 Autor: Ziarul National
TĂCEREA președintelui. Dodon a luat o PAUZĂ neașteptat de lungă în ceea ce privește numirea/respingerea lui Sturza, dar s-a plâns ambasadorilor că i se „limitează” atribuțiile facebook

Chiar dacă ieri-dimineață amenința coaliția de guvernare că va respinge repetat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării, președintele Igor Dodon a luat o pauză neașteptat de lungă, după ce premierul Pavel Filip a anunțat, în cadrul ședinței de ieri a Guvernului, că nu renunță la persoana respinsă de șeful statului.

Igor Dodon, care ne-a obișnuit cu reacțiile prompte, nu a oferit niciun comentariu, deocamdată, cu privire la acceptarea sau respingerea lui Sturza pentru a doua oară.

Citește și: Premierul Filip a înaintat REPETAT candidatura lui Sturza și-l îndeamnă pe Dodon să COBOARE cu picioarele pe pământ: „Dacă refuză și a doua oară, atunci vom face următorul pas”

În schimb, președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii acreditați în R. Moldova, în cadrul căreia s-a plâns că actuala guvernare încearcă să-i limiteze atribuțiile.

„Am discutat despre confruntarea dintre instituțiile statului – Președinție versus majoritatea parlamentară și Guvernul, în special în contextul ultimelor provocări. Am menționat că dacă aceste confruntări deschise vor continua în aceeași dinamică, provocări și tentative de a limita funcțiile președintelui, de a bloca inițiativele lui, totul poate finaliza cu proteste în masă, dar poate duce și la o destabilizare la nivel național”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare după întrevederea cu diplomații străini.

Acesta a mai adăugat că în cadrul dialogului a reiterat poziția „că eșecurile guvernării din ultimii ani, dar și intențiile de a face pe plac unor sau altor actori din Occident nu sunt altceva decât acțiuni „de ochii lumii”, iar în realitate, provocări ordinare, realizate de PD și exponenții săi”.

„Toate aceste manifestații, începând cu tentativa de modificare a Constituției, provocări la adresa Rusiei, discursuri cu privire la eventuale conflicte pe Nistru sunt, de facto, o agendă bine planificată pentru a incita spiritele, ceea ce în instanță finală poate duce la o destabilizare în țară”, a mai adăugat șeful statului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 14.09.2017 17:37

Vorba vine: tacerea e complice. Lui dodon-bufon ii place teatrul ab-surdului. Ba face circ, ba face spectacol. Dodon, cu nasu-n besafon, pentru ca nu e decat paznic de closet presidential.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md