09:25:01 24.05.2018
 
Stiri

Situația de pe străzile din Chișinău revine încet la normalitate: Primele trei rute de troleibuz și-au reluat activitatea

Social 21.04.2017 15:50 Vizualizări1413 Autor: Ziarul National
Situația de pe străzile din Chișinău revine încet la normalitate: Primele trei rute de troleibuz și-au reluat activitatea

Autoritățile capitalei susțin că, în mare parte, străzile principale din Chișinău, pe unde circulă transportul public, au fost curăţate atât de zăpadă, cât şi de miile de copaci doborâţi, iar pe moment se circulă în mod normal în oraș.

Străzile pe care se circulă acum fără dificultate sunt Calea Orheiului, Moscova, Kiev, Renaşterii Naţionale, Bogdan Voievod, Alecu Russo, Mircea cel Bătrân, Petru Zadnipru, Mihai Sadoveanu, Munceşti, Dacia, Decebal, Constantin Negruzzi, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vasile Alecsandri, Şos. Hânceşti, Bucureşti, Vasile Lupu, Calea Ieşilor, Alba iulia, Ion Creangă, cu excepţia tronsonului V. Belinski – Alba Iulia, unde se execută lucrări.

Primele trei rute de troleibuz şi-au reluat activitatea, iar pe trasee au ieşit rutele nr. 22, nr. 24 şi nr. 25. Acestea circulă însă conform unor itinerarii modificate şi mai scurte: Ruta nr. 25 - Calea Ieşilor (Parcul „Alunelul”) – Gara Feroviară; Ruta nr. 24 – bd. Mircea cel Bătrân – bd. Renaşterii Naţionale („Circul”); Ruta nr. 25 – str. Ceucari – bd. Renaşterii Naţionale („Circul”). De asemenea, funcționează deja și unele rute de microbuz.

Autoritățile mai informează că toate grădinițele din capitală au fost reconectate la sistemul centralizat de încălzire, dar și spitalele municipale, cu excepţia Spitalului nr. 1, Spitalului „Sf. Treime” şi Maternitatea nr. 2, peste 193 de blocuri de locuinţă, 9 agenţi economici şi 4 case particulare de locuit. Numărul solicitărilor de reconectare a agentului termic creşte în continuare.

Pe de altă parte, Inspectoratul Național de Patrulare atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă. De asemenea, în republică sunt blocate 33 de trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj.

Oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea atât cu maşinile, cât şi pe jos.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md