01:35:58 02.05.2024
Stiri

Simulatoare de MILIOANE de euro: Cum sunt instruiți piloții la una dintre cele mai mai mari școli de aviație

Reportaj 03.10.2015 12:49 Vizualizări2082 Autor: Galina Munteanu


Simulatoare de MILIOANE de euro: Cum sunt instruiți piloții la una dintre cele mai mai mari școli de aviație

Sunt responsabili de coordonarea unui întreg „arsenal” de comenzi, iar în mâinile lor se află nu doar viața lor, dar și a sute de oameni. Vorbim despre piloții de aeronave.

Mulți își doresc să ajungă acolo, dar foarte puțini ajung să-și îndeplinească visul. Anual, câteva zeci de piloți își iau certificatele internaționale care le permit să conducă o aeronavă, iar alte câteva sute de mii urmează programe de perfecționare.

Amplasată pe o suprafață de circa șase mii de metri pătrați , Acamedia de Avație din Istanbul are 22 de clase de training prin care au trecut de-a lungul timpului sute de mii de studenți din întreaga Europă, inclusiv din R. Moldova, fie piloți de aeronave, fie stewardese.

Înainte de a deveni pilot cu acte în regulă însă, cursanții trec prin multe ore de studiu. Programul de pregătire încorporează sute de ore de pregătire teoretică, ore de antrenament pe simulator, după care pe zbor, toate acestea durând aproximativ doi ani.



Un pilot trebuie să aibă în spate o experiență de doi ani de cursuri intensive până a pune mâna pe ghidonul unei aeronave adevărate. Orele practice se fac în simulatoare de ultimă generație, valoarea cărora este de peste 15 milioane de euro.

Aici viitorii piloți învață cum e să conduci în condiții anormale și de urgență, iar sezațiile sunt reale.

Instruiți ca la carte sunt nu doar piloții, dar și stewardesele. Acestea învață cum să ajute pasagerii în situații de urgență, să deschidă și să închidă ușa unei aeronave, dar și alte lucruri utile pe care trebuie să le știe atunci când urcă la bord.

„Pentru a primi certificatele, e nevoie de trei luni de studii. Însă pentru training-ul pe care-l facem acum avem nevoie de două zile. E mai ușor. Eu am primit acest certificat acum cinci ani, dar participăm deseori programe de perfecționare”, susține Banu Topcu, stewardesă.

Cei care vor să se facă piloți trebuie să aibă împlinit majoratul și să întrunească anumite cerințe.



„Mulți vor, puțini ajung la cursuri, iar și mai puțini reușesc să obțină toate atestatele și să ajungă să zboare pentru o companie. Este nevoie de multă muncă asiduă, dar și abilități. În joc e pusă totuși viața omului, iar noi nu ne putem juca cu ea”, conchide unul dintre instructori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md