REȚETĂ // Aşa se prepară maioneză de post. Este mult mai sănătoasă decât cea cu ou
Dacă aveţi poftă de maioneză, nutriţioniştii va sfătuiesc să o preparaţi în casă, din ouă proaspete şi ulei de măsline. Evitaţi ouăle de rată, fiindcă pot vehicula Salmonella. Utilizaţi zeamă de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial. Maioneză trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.
Maioneza de post din cartofi se prepară cu următoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- suc de lămâie proaspăt stors
- o lingură de muştar
- ulei
- sare şi piper după gust
Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu.
Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite. Adăugăm sare şi piper după preferinţe.
Sursa: realitatea.net
Nicolae Negru // Cine trage dintre noi în noi?
Președintele României, Klaus Iohannis, vizită la Washington și discuții cu președintele american Joe Biden, inclusiv despre situaţia din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, precum şi întărirea securităţii în spaţiul euroatlantic
Sute de mii de ziare cu mesaje electorale, confiscate de la o tipografie din R. Moldova