21:33:57 20.06.2018
 
Stiri

R. Moldova și Ucraina IGNORĂ AVERTISMENTELE Rusiei. Filip și Poroșenko vor inaugura punctul comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei, „Cuciurgan-Pervomaisc”

Politică 16.07.2017 13:00 Vizualizări8461 Autor: Ziarul National
R. Moldova și Ucraina IGNORĂ AVERTISMENTELE Rusiei. Filip și Poroșenko vor inaugura punctul comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei, „Cuciurgan-Pervomaisc” unimedia.info

Premierul R. Moldova Pavel Filip și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vor participa mâine la inaugurarea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei, „Cuciurgan-Pervomaisc”.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, acţiunea se înscrie în contextul realizării înţelegerilor convenite între R. Moldova şi Ucraina şi, în particular, a Acordului interguvernamental privind organizarea controlului în comun şi a Protocolului interdepartamental semnat de cele două state.

Proiectul este implementat cu sprijinul UE în cadrul politicii de vecinătate, vizând modernizarea managementului integrat al frontierelor şi are la bază standardele şi cele mai bune practici europene.

Deschiderea punctelor comune moldo-ucrainean de trecere a frontierei a nemulțumit Federația Rusă. Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație prin care denunță așa-numitele „presiuni din partea R. Moldova și a Ucrainei asupra regiunii separatiste transnistrene”. Deputații ruși consideră că autoritățile de la Chișinău și Kiev trebuiau să se consulte cu Tiraspolul atunci când au luat decizia de a instala posturi vamale moldo-ucrainene la hotarul dintre cele două țări, care trece prin regiunea transnistreană.La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că autoritățile rusești ar trebui în primul rând să retragă militarii și armamentul din stânga Nistrului, iar de controlul securității la frontiera moldo-ucraineană se vor preocupa instituțiile responsabile ale celor două state vecine.

„Interferența altor state în treburile interne ale R. Moldova e ceva ilegal și în contradicție cu normele internaționale. Dacă Federația Rusă recunoaște R. Moldova și granițele ei, atunci să ne respecte și să recunoască și dreptul nostru a lucra cu partea ucraineană pentru ca să ne controlăm frontiera. Autoritățile R. Moldova nu au adus nicio intimidare sau blocaj economic regiunii numite Transnistria”, a mai adăugat Candu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Lilia 17.07.2017 11:00

JOS RUSIA. JOS DODON SI RESTUL CARE SUSTIN RUSISMUL CONTROPITOR. Pacat ca PAS si PPDA colaboreaza cu Dodon.

Vadim 17.07.2017 11:01

In contextul declaratiei comune a guvernului din Chisinau si a celui din Kiev de a scrie cerere de aderare la UE in 2018, e previzibil dar si benefic acest punct comun.

Oleg 17.07.2017 12:25

Iata de ce avem nevoie de o conexiune energetica cu UE si putem sa le arat rusilor ca suntem un popor cu demnitate.

Mihail 17.07.2017 17:43

Colaborarea Moldo- Ucraineana pe teritoriul transnistrean s-a reușit prin deschiderea punctului de control vamal.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md