10:15:53 19.10.2017
Stiri

Procedura de EXTRĂDARE a străinilor certați cu legea va fi simplificată

Social 12.08.2017 17:00 Vizualizări604 Autor: Ziarul National
Procedura de EXTRĂDARE a străinilor certați cu legea va fi simplificată

Guvernul a aprobat ratificarea celui de-al treilea Protocol adițional la Convenția europeană de extrădare, iar asta presupune că va fi o procedură mai simplă pentru extrădarea cetățenilor care își vor exprima acordul pentru predarea lor statului solicitant.

Beneficiul documentului este accelerarea procedurilor, nefiind obligatorie parcurgerea tuturor formalităților, dar respectându-se drepturile persoanelor care urmează a fi extrădate.

Declarația privind consimțământul persoanei de a fi extrădată și predată autorităților competente ale statului solicitant, va fi înregistrată într-un proces verbal în conformitate cu legislația părții solicitate.

Persoana respectivă va beneficia de toate garanțiile procedurale prevăzute de legislația fiecărei părți, în special de accesul la un avocat și interpret.

Documentul a fost elaborat de experți ai Consiliului Europei, întocmit la Strasbourg pe 10 noiembrie 2010 și semnat de R. Moldova pe 12 aprilie 2013. Acesta urmează a fi prezentat spre examinare Președintelui Republicii Moldova și va intra în vigoare după trei luni de la ratificare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md