14:50:55 22.11.2017
Stiri

Partidul Liberal depune actele pentru a fi ÎNREGISTRAT în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie împotriva lui Dorin Chirtoacă

Politică 21.10.2017 15:00 Vizualizări1007 Autor: Ziarul National
Partidul Liberal depune actele pentru a fi ÎNREGISTRAT în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie împotriva lui Dorin Chirtoacă

Reprezentanții Partidului Liberal depun astăzi actele de înregistrare ca participant la referendumul de revocare a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău.

Decizia liberalilor de a se înregistra ca participanți la plebiscitul din 19 noiembrie vine în ultima zi în care mai este permis acest lucru, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a refuzat să-l înregistreze în această săptămână pe Dorin Chirtoacă ca participant la acest referendum.

Motivul invocat a fost că Dorin Chirtoacă nu a depus personal actele, edilul aflându-se în arest la domiciliu.

PL vrea să îndemne alegătorii, în cadrul campaniei electorale, să nu meargă la vot pe data 19 noiembrie 2017 și să nu legitimeze acest plebiscit. În perioada campaniei electorale pentru desfășurarea referendumului local din Chișinău, Partidul Liberal a decis să fie reprezentat de prim-vicepreședintele partidului, Dorin Chirtoacă, care va participa la întâlniri cu cetățenii și la dezbateri electorale.

Avocații lui Chirtoacă au solicitat instanței să examineze ieri o solicitare prin care se cerea permisiunea ca Dorin Chirtoacă să se prezinte la Consiliul Electoral, iar magistrații au amânat această chestiune pentru ziua de luni, 23 octombrie, atunci când termenele de depunere a actelor pentru înregistrare ca participant la referendumul din 19 noiembrie vor fi expirate.


CITIȚI și VIDEO // Congresul Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei CONDAMNĂ suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă și anunță monitorizarea „atentă” a cazului

Menționăm că, până acum, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău i-a înregistrat în calitate de participanți la referendum numai pe socialiști, tot ei fiind și inițiatorii plebiscitului. Liberalii, chiar dacă vor să fie înregistrați, pentru a putea participa inclusiv la dezbateri cu socialiștii, îndeamnă chișinăuenii să boicoteze referendumul și să nu iasă la urne în ziua exercițiului electoral. Pe lângă liberali, și PAS, PPDA, PLDM, PUN șu PD au anunțat că boicotează referendumul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
20.11.2017 10:00 Nicolae Negru Balonul Dodon s-a dezumflat

17.11.2017 10:15 Nicolae Negru Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahot...

13.11.2017 10:19 Nicolae Negru PD, o resurecție reală sau falsă?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md