15:34:13 24.02.2018
Stiri

Artizanii UNIRII // O Universitate Populară de Vară, după modelul uneia renumite din România, va fi organizată pentru a doua oară în R. Moldova!

Social 18.08.2017 12:00 Vizualizări1453 Autor: Ziarul National
Artizanii UNIRII // O Universitate Populară de Vară, după modelul uneia renumite din România, va fi organizată pentru a doua oară în R. Moldova!

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Primăria orașului Edineț, organizează, în perioada 25-26 august curent, Universitatea Populară de Vară „Vasile Stroescu”, ediția a II-a.

Ediția din acest an se va desfășura sub genericul „Ion Buzdugan - scriitor, om politic și artizan al Unirii Basarabiei cu România”.

Pe 25 august, în cadrul evenimentului vor susține prelegeri despre personalitatea lui Ion Buzdugan acad. Mihai Cimpoi, dr. Gh. Negru și acad. Valeriu Matei. Vor urma apoi lansarea albumului „Vasile Stroescu” și sesiunea de comunicări: „Vasile Romanciuc - (re)citirea proverbelor, la 70 de ani de la naștere”.


Prima zi se va încheia cu spectacol literar-artistic: „Doi poeți ai Basarabiei - Ion Buzdugan și Vasile Romanciuc”, cu participarea artiștilor Mihai Ciobanu și Viorel Burlacu, dar și a actrițelor Margareta Nazarchevici și Anișoara Bunescu. Spectacolul se va desfășura de la ora 19.00, în Casa de cultură din Edineț.

Ziua de 26 august va debuta, de la ora 11.00, cu vernisajul expoziției colective de bilanț a Taberei de pictură - Parcova 2017, care va avea loc la Casa de Cultură din Cupcini și va continua cu spectacolul artistic al ansamblurilor folclorice din orașul Cupcini.

Organizată după modelul Universității Populare de Vară de la Vălenii de Munte, județul Prahova, creată în 1908 de marele istoric Nicolae Iorga, Universitatea a fost concepută ca o instituție de instruire continuă a unui public larg, de perfecționare a cunoștințelor învățătorilor și profesorilor din gimnazii și licee, participanţii având prilejul să dialogheze cu profesorii invitați, să țină prelegeri la temele incluse în program, să participe la evenimentele cultural-artistice organizate în cadrul Universității de Vară.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md