09:25:39 22.05.2018
 
Stiri

MRP organizează, în PREMIERĂ, Gala „100 pentru Centenar”. Zece români de succes vor primi distincții din partea Guvernului României

Știri 16.05.2018 12:20 Vizualizări379 Autor: Ziarul National
MRP organizează, în PREMIERĂ, Gala „100 pentru Centenar”. Zece români de succes vor primi distincții din partea Guvernului României

Zece români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din zece state cu comunități semnificative de români, vor primi, astăzi, distincții simbolice din partea Guvernului României, în cadrul Galei „100 pentru Centenar”.

Evenimentul este organizat în premieră de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și va avea loc la Hôtel de Ville – Grand-Place de Bruxelles, în Belgia, în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, precum și a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles.

Potrivit MRP, evenimentul este primul din seria celor aflate pe agenda instituției, urmând a fi replicat și în Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franța (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) și Israel (Ierusalim).

Tot ca parte a promovării valorilor românești, în cadrul deplasării în Belgia, ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte și la Ziua Costumului Popular Românesc marcată în acest an într-un mod cu totul deosebit.

În vederea celebrării unicității tradițiilor românești, Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracțiile turistice ale capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum național românesc, mai precis în cel de călușar.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md