Leguma care previne BOLILE CRONICE și îmbunătățește VEDEREA
Preferat de cei mici și cei mari, crud, fiert, rondele sau cubulețe, morcovul este leguma pe care o găsim în majoritatea bucatelor.
Puțini însă cunosc cât de „prețioasă” și câte „minuni” poate face această legumă pentru sănătate.
Un studiu din 2011 a dovedit că substanţele chimice bioactive din sucul de morcovi pot juca un rol important în tratarea anumitor tipuri de cancer, inclusiv leucemie, datorită beta-carotenului şi poliacetilenei, antioxidanţi găsiţi în morcov.
De asemenea, morcovii sunt menţionaţi în mod special într-o lista de alimente responsabile pentru reducerea riscului de cancer de vezica urinară.
În timp ce majoritatea dintre noi au fost învăţaţi că legumele crude au cea mai mare valoare nutritivă, surprinzător, studiile recente au descoperit că morcovii sunt la fel de buni și bogați în vitamine chiar dacă sunt fierți, scrie viataverdeviu.ro.
Morcovul contribuie semnificativ și la îmbunătățirea vederii. În afară de faptul că beta-carotenul dă morcovului culoarea portocalie, mult mai important este că acesta se transformă în organism în vitamina A.
Cunoscuţi pentru beneficiile sănătoase în tot corpul, inclusiv inhibarea creşterii celulelor canceroase, morcovii sunt hrănitori şi delicioşi.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională