07:45:51 27.03.2017
Stiri

Întâi aprilie - DATĂ-LIMITĂ! Câți proprietari de automobile cu numere de înmatriculare străine și-au înregistrat până acum mașinile în R. Moldova

Economie 20.03.2017 16:00 Vizualizări1865 Autor: Ziarul National
Întâi aprilie - DATĂ-LIMITĂ! Câți proprietari de automobile cu numere de înmatriculare străine și-au înregistrat până acum mașinile în R. Moldova JC

Automobilele cu numere de înmatriculare străine sau transnistrene, conduse de cetățeni ai R. Moldova, nu vor mai fi permise pe teritoriul republicii după data de 1 aprilie curent.

Autoritățile au oferit un termen de trei luni pentru ca proprietarii acestor automobile să le înregistreze în R. Moldova și să plătească numai 30 la sută din cota accizei stabilite pentru anul trecut, indiferent de termenele de exploatare a autovehiculelor.

De la începutul anului și până în prezent, 12 981 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine au fost vămuite în R. Moldova.

Potrivit Serviciului Vamal, la bugetul de stat au fost încasate circa 305 milioane de lei.

Din numărul total de autovehicule vămuite, 1 151 de autoturisme sunt cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

CITIȚI și CURIOS // Câte mașini sunt înregistrate în R. Moldova

Menționăm că, potrivit noilor modificări la legislație, după data de 1 aprilie curent mașinile cu numere de înmatriculare străine vor putea circula prin R. Moldova numai pe parcursul a 180 de zile într-un an. Cei care nu se vor conforma, vor rămâne fără mașini și vor plăti pentru evacuarea acestora peste hotare. Totodată, după această dată nu va mai fi posibilă înregistrarea mașinilor cu un termen de exploatare mai mare de 10 ani.

Nici cetățenii cu domiciliul în dreapta Nistrului nu vor mai putea circula, începând cu 1 aprilie, pe drumurile naționale cu mașini înmatriculate în Transnistria. Acest drept îl vor avea doar cetățenii din stânga Nistrului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
   
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2017 09:24 Ziarul National Putin contra Plahotniuc?

23.03.2017 19:51 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Bacul, polițiștii ș...

21.03.2017 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // De ce R. Moldova eș...

20.03.2017 11:31 Nicolae Negru Politica „şlefuirii” parchetului de l...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că:
Prietenii noștri
Campanie

Ziarul Național 2013. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md