08:47:18 21.02.2018
Stiri

INCREDIBIL // În arhiva Studioului „Moldova-Film” nu s-au păstrat imagini cu Ion și Doina Aldea-Teodorovici

Social 03.06.2014 14:40 Vizualizări2759 Autor: Aurelia Borzin
INCREDIBIL // În arhiva Studioului „Moldova-Film” nu s-au păstrat imagini cu Ion și Doina Aldea-Teodorovici bibliotecastefancelmare.blogspot.com

OWH Studio prezintă premiera filmului documentar „Te iubesc, Ion și Doina”,o producție 2014 în regia Leontinei Vatamanu. Premiera oficială va avea loc joi, 5 iunie, ora 19.00, în sala cinematografului „Odeon”. Publicul larg este așteptat în fața marelui ecran și pe 6 iunie, la aceeași oră.

„Te iubesc, Ion și Doina” este un documentar în care, din spusele regizoarei, „a trebuit să încapă două vieţi scurte şi o întreagă veşnicie pentru care s-au născut cei doi... multă iubire, mult zbucium și sacrificiu”. Filmul este o poveste de(spre) iubire, în toate formele ei, și nemurire. Un filmdedicat celor care poartă dorul și păstrează vie amintirea legendarului tandem, Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Cel mai complicat pasaj al filmului, care a dat mari bătăi de cap Leontinei Vatamanu a fost… moartea. Moartea lui Ion și a Doinei. „M-am tot frământat neștiind ce să fac… cu această moarte. Doina şi Ion sunt atât de vii în film, încât îmi era greu să îi fac loc şi morţii în el… Mare dilemă…”


În procesul de documentare și de adunare a materialului filmografic, regizoarea a descoperit cu stupefacție că în arhiva Filmotecii Studioului „Moldova-Film”, în care își punea mari speranțe că va descoperi imagini inedite, nu s-a păstrat și practic nu a găsit materiale cu cei doi. „Nu-mi vine să cred. E vorba de două personalităţi marcante ale acestui stat, R. Moldova, care au devenit o legendă şi o icoană a perioadei de renaştere naţională, a avântului nostru spiritual. Mă gândesc la ignoranţa noastră ucigătoare, sinucigaşă…”

Filmul a fost realizat cu suportul AO „Două Inimi Gemene”, al Primăriei Municipiului Chișinău, al Ministerului Culturii și al Guvernului Republicii Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md