11:07:41 22.05.2018
 
Stiri

În Ucraina a fost instalat un monument care i-a INDIGNAT pe ruși

Știri 17.08.2017 18:00 Vizualizări2160 Autor: Ziarul National
În Ucraina a fost instalat un monument care i-a INDIGNAT pe ruși Pagina de Rusia

La Kiev, capitala Ucrainei, a fost inaugurat un monument in onoarea soldaților ucraineni care au murit în timpul conflictului din Donbas.

Instalarea monumentului, care a provocat indignare in Rusia, a fost o lungă perioadă de timp amânată de autoritățile orașului.

Partea superioară a lucrarii de granit reprezintă o sabie pe mânerul căreia este reprezentat un trident, simbolul Ucrainei. Sabia este înfiptă în imaginea hărții Federației Ruse.

Pe piedestal vedem imaginea unui înger păzitor cu aripi colorate în galben-albastru, culorile steagului Ucrainei, scrie Pagina de Rusia.

Înălțimea totală a monumentului este de 2,5 metri.

Potrivit lui Evgheni Iaranțev, reprezentantul ONG-ului „Societatea veteranilor ATO“ , unul dintre inițiatorii instalării monumentului, acesta simbolizează „victoria viitoare a Ucrainei asupra cotropitorilor ruși“.

Banii pentru realizarea lucrării de artă (120 de mii de hrivne) au fost colectați de voluntari și voluntari luptători, instalarea în sine a monumentului fiind o inițiativă a organizațiilor non-guvernamentale.

Acesta a fost ridicat în districtul Sviatoșinski din capitala Ucrainei.

Reacția in Rusia

Deschiderea monumentului de la Kiev a provocat agitație în rândul politicienilor ruși. Deși ințtiativa aparține unor ONG-uri ucrainene, politicienii ruși au acuzat autoritățile din țara vecină. De exemplu, primul vicepreședinte al Comitetului Consiliului Federației pentru securitate și apărare, Franz Klințevici, a numit monumentul „o combinație rară de ură și vulgaritate“.

Potrivit lui Klințevici, „regimul actual de la Kiev a construit un monument pentru el însuși, care va fi primul doborât după căderea inevitabilă a regimului“.

La rândul său, deputatul Dumei de Stat Serghei Jelezniak a spus că „astfel de acțiuni inacceptabile din partea autorităților ucrainene cer o reacție puternică din partea statului rus, a părții sănătoase a comunității internaționale și ar trebui să fie obiectul de discutii al Consiliului de Securitate al ONU“.

Sabia înfiptă în harta Rusiei el o consideră „expresia unei amenințări directe” la adresa Rusiei și un „apel pentru agresiune împotriva Rusiei“.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md