01:54:11 23.01.2018
Stiri

În Ucraina a fost instalat un monument care i-a INDIGNAT pe ruși

Știri 17.08.2017 18:00 Vizualizări1948 Autor: Ziarul National
În Ucraina a fost instalat un monument care i-a INDIGNAT pe ruși Pagina de Rusia

La Kiev, capitala Ucrainei, a fost inaugurat un monument in onoarea soldaților ucraineni care au murit în timpul conflictului din Donbas.

Instalarea monumentului, care a provocat indignare in Rusia, a fost o lungă perioadă de timp amânată de autoritățile orașului.

Partea superioară a lucrarii de granit reprezintă o sabie pe mânerul căreia este reprezentat un trident, simbolul Ucrainei. Sabia este înfiptă în imaginea hărții Federației Ruse.

Pe piedestal vedem imaginea unui înger păzitor cu aripi colorate în galben-albastru, culorile steagului Ucrainei, scrie Pagina de Rusia.

Înălțimea totală a monumentului este de 2,5 metri.

Potrivit lui Evgheni Iaranțev, reprezentantul ONG-ului „Societatea veteranilor ATO“ , unul dintre inițiatorii instalării monumentului, acesta simbolizează „victoria viitoare a Ucrainei asupra cotropitorilor ruși“.

Banii pentru realizarea lucrării de artă (120 de mii de hrivne) au fost colectați de voluntari și voluntari luptători, instalarea în sine a monumentului fiind o inițiativă a organizațiilor non-guvernamentale.

Acesta a fost ridicat în districtul Sviatoșinski din capitala Ucrainei.

Reacția in Rusia

Deschiderea monumentului de la Kiev a provocat agitație în rândul politicienilor ruși. Deși ințtiativa aparține unor ONG-uri ucrainene, politicienii ruși au acuzat autoritățile din țara vecină. De exemplu, primul vicepreședinte al Comitetului Consiliului Federației pentru securitate și apărare, Franz Klințevici, a numit monumentul „o combinație rară de ură și vulgaritate“.

Potrivit lui Klințevici, „regimul actual de la Kiev a construit un monument pentru el însuși, care va fi primul doborât după căderea inevitabilă a regimului“.

La rândul său, deputatul Dumei de Stat Serghei Jelezniak a spus că „astfel de acțiuni inacceptabile din partea autorităților ucrainene cer o reacție puternică din partea statului rus, a părții sănătoase a comunității internaționale și ar trebui să fie obiectul de discutii al Consiliului de Securitate al ONU“.

Sabia înfiptă în harta Rusiei el o consideră „expresia unei amenințări directe” la adresa Rusiei și un „apel pentru agresiune împotriva Rusiei“.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md