02:01:03 23.01.2018
Stiri

Duelul Sturza-Șor, cu iz de TELENOVELĂ: Șor NU acceptă „scuzele” fostului premier

Anticorupție 12.09.2017 09:21 Vizualizări2165 Autor: Ziarul National
Duelul Sturza-Șor, cu iz de TELENOVELĂ: Șor NU acceptă „scuzele” fostului premier

Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, și-a cerut, ieri, „scuze” de la primarul condamnat al orașului Orhei, Ilan Șor, pentru faptul că a „indus în eroare” opinia publică, spunând anterior că firmele asociate acestuia au „furat” din sistemul bancar „doar 6,5 miliarde de lei”. Sturza face trimitere la Banca Națională a Moldovei care a arătat într-o comunicat de presă că firmele din „grupul Șor” au delapidat, de fapt, din sistemul bancar al R. Moldova 15 miliarde de lei.

„Îmi cer scuze de la „amicul" meu Șor. L-am ofensat grav public! Am declarat că a furat „doar" 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice și vine cu o precizare:

„În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel”.

Deci, suma totală „ciordită” de „grupul Șor" este de 15.000.000.000 (cincisprezece miliarde) de lei!!! Nu e o invenție de a mea, o spune chiar Banca Națională a Moldovei! Lucru pe care nu avem motive să nu-l credem, precum și faptul că toate demersurile legale sunt pe rol”, a scris Sturza pe Facebook.


Primarul condamnat, însă, nu a înțeles ironia lui Sturza și îi răspunde, tot pe Facebook, fostului premier că „scuzele nu sunt acceptate”.

„Mai bine v-ați cere scuze de la cetățenii Republicii Moldova. Pentru tot răul pe care l-ați făcut. Pentru mizeria la care i-ați sortit. Pentru o viață insuportabilă. Pentru speranța furată de la ei. Se pare că asta ați numit „reforme”. Pocăiți-vă în fața lor, Ion, inclusiv față de cei care nu au supraviețuit, nu a supraviețuit experimentelor voastre liberale din țară. Iar față de mine - nu merită. Nu-mi pasă de scuzele dvs. Nu am nevoie de ele”, a scris Șor pe rețeaua de socializare.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis pentru implicarea în frauda bancară, dar se află la libertate până la o sentință definitivă a instanței. Șor spune că nu el ar fi beneficiarul final al banilor sustrași din sistemul bancar și a anunțat că va ataca sentința, inclusiv în „instanțele internaționale”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md