09:49:22 25.02.2018
Stiri

Documentul prezentat la „Jurnal TV”: Vlad Plahotniuc, cercetat penal în România în baza unei plângeri a lui Platon

Anticorupție 14.11.2017 10:40 Vizualizări5300 Autor: Ziarul National
Documentul prezentat la „Jurnal TV”: Vlad Plahotniuc, cercetat penal în România în baza unei plângeri a lui Platon Basarabia

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este cercetat penal în România, potrivit unui document făcut public, ieri-seară, de „Jurnal TV”. Din document reiese că dosarul a fost pornit în baza unei plângeri a lui Veaceslav Platon, condamnat la 18 de închisoare în R. Moldova pentru implicarea în fraudele din sistemul bancar.

Ancheta este dusă de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti, iar Plahontiuc este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Ordonanţa a fost semnată pe 17 aprilie 2017 de procurorul român Raluca Negulescu, care a dispus începerea urmăririi penale în urma unei sesizări depuse de Veaceslav Platon la 3 august 2016, care s-a plâns la București că organele de drept din R. Moldova nu reacționează la cererile sale de a investiga mai multe tranzacții între cei doi care vizau Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering.

„Sesizarea îl priveşte pe numitul Vladimir Plahotniuc, om politic şi cetăţean al Republicii Moldova, motivat de faptul că acesta ar deţine şi cetăţenia română, însă sub o altă identitate”, se arată în ordonanţă.

Vladimir Plahotniuc nu a avut încă o reacție vizavi de aceste dezvăluiri, însă anterior a declarat, cu referire la declarațiile killerului Vitalie Proca, dezvăluite de același post de televiziune și potrivit cărora el ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov, că ar fi vorba de „un scenariu lipsit de imaginație”.

Vedeți mai jos documentele făcute publice de „Jurnal TV”:

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Rustin 14.11.2017 10:57

Ceea ce a prezentat JurnalTV e pornografie curată, de când ar trebui eu ca cetățean să am încredere în denunțul unui escroc și infractor ca Platon?!

Valeriu 14.11.2017 11:00

Sunt cusute cu ata alba baladele lui Proca si Platon. E clar ca ei spun aceste lucruri pentru bani sau din razbunare.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md