02:04:24 22.01.2018
Stiri

CUTREMUR puternic în Italia, soldat cu doi morţi şi 39 de răniţi. MAEIE anunță că printre victime nu sunt și cetățeni ai R. Moldova

Moldovenii în lume 22.08.2017 13:33 Vizualizări2381 Autor: Ziarul National
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova susține că, potrivit informaţiilor preliminare ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma, printre victimele cutremurului de ieri, produs în insula italiană Ischia, nu sunt și cetăţeni moldoveni.

Menționăm că două femei au murit, iar alte 39 de persoane sunt rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs ieri-seară în sudul Italiei, într-o populară staţiune turistică.

Cutremurul cu magnitudinea de 4 a avut loc luni la ora 20.57, ora 21.57 în R. Moldova, în apropierea Insulei Ischia, situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napoli. Numeroase case s-au prăbuşit pe insulă, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano.

Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit, iar un spital este avariat.
Ministerul și Ambasada Republicii Moldova la Roma anunță că vor monitoriza în continuare situaţia provocată de acest cutremur, iar în caz de necesitate, cetățenii moldoveni se pot adresa pentru asistență la Ambasada Republicii Moldova la Roma la numărul de urgență +39 3294421091, precum și la Centrul de Apel al MAEIE din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit) sau din străinătate +373 22 690 990.

Între timp, presa locală publică informații despre supraviețuitori și operațiunile de salvare. Echipele de intervenţie au reuşit să salveze din dărâmături un bebeluş de 7 luni la şapte ore de la producerea cutremurului, dar încă depun eforturi pentru a elibera doi fraţi ai săi.

Potrivit presei, doi băieţi în vârstă de 5 şi 7 ani sunt în viaţă şi comunică din dărâmături cu echipele de salvare care au reuşit să le strecoare o sticlă de apă. Părinţii copiilor sunt în viaţă.
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md