09:06:40 19.03.2018
Stiri

Cum a sărbătorit victoria de a Eurovision trupa SunStroke Project: De la Kiev la Moscova și apoi în biroul lui Dodon

Monden 17.05.2017 11:32 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
Cum a sărbătorit victoria de a Eurovision trupa SunStroke Project: De la Kiev la Moscova și apoi în biroul lui Dodon facebook

Au reprezentat R. Moldova la Eurovision 2017 și au obținut cel mai bun loc al republicii din acest concurs - poziția a treia.

Deși ne-am fi așteptat să-i revedem cu impresii de la concursul muzical, finala căruia a avut loc pe 13 mai la Kiev, într-un studiou autohton de televiziune, dacă nu chiar în cel de la postului public „Moldova 1”, organizatorul din R. Moldova a Eurovision-ului, și acolo unde au fost desemnați să ne reprezinte țara, băieții de la SunStroke Project au preferat să zboare imediat la Moscova pentru a participa la o emisiune de acolo.

Mass-media de la Chișinău a relatat pe larg cum trupa a fost mai mult absentă în emisiunea „Pusti govoreat”, solistul acestuia făcându-se remarcat doar prin gestul de a-i pupa mâna reprezentantei Rusiei care a fost interzisă în Ucraina, Iulia Samoilova, și care nu a putut reprezenta Moscova la Eurovisionul din acest an.

Sosiți la Chișinău, victorioșii au mers deja la Președinie, unde astăzi șeful statului, Igor Dodon, le-a înmânat „Ordinul de onoare”.

Dodon i-a lăudat și le-a mulțumit „eroilor” pentru că „au ridicat imeginea R. Moldova la cel mai înalt nivel” și au făcut „mai mult” decât ambasadorii R. Moldova de peste hotare. Amintind de originea membrilor trupei, care sunt născuți în Transnistria, Dodon a declarat că aceștia au făcut mândri cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului: „Sunteți eroii noștri”.

„Stimați și iubiți membri au grupei SunStroke Project, sunteți eroii noștri. Emoțiile pe care le-am trăit în finala concursului e ceea ce ne-a lipsit nouă pe parcursul mai multor decenii. Datorită acestor băieți, moldovenii s-au simțit mândri că sunt cetățenii R. Moldova. Voi ați făcut mai multe decât poate să facă un ambasador în toată cariera sa diplomatică”, i-a lăudat Dodon pe cei din trupa clasată pe podiumul de la Eurovision – 2017.

Citește și: VIDEO // Mica scăpare a reprezentanților R. Moldova din marea finală Eurovision: NU le-a ieșit ca în semifinală

Trecând la limba rusă, șeful statului a precizat că băieții de la „SunStroke Project” au reprezentat toți cetățenii R. Moldova, indiferent că unii se află în Transnistria sau Găgăuzia. „Ați săvârșit un act de eroism și vă spun un sincer mulțumesc. Sunt sigur că de aceeași părere sunt marea majoritate a moldovenilor. Sunt sigur că R. Moldova va înregistra noi victorii”, a mai adăugat sursa citată.

Astfel, Serghei Ialovițki, Anton Ragoda și Serghei Stepanov au primit „Ordinul de Onoare”. Cu medalia „Meritul Civic” a fost decorat producătorul și impresarul trupei, Dmitri Sergheev.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

12.03.2018 09:16 Nicolae Negru Acrobațiile „fratelui” Frattini

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md