13:12:59 22.04.2018
Stiri

Ce se va întâmpla, dacă magistrații de la CSJ nu vor judeca dosarul lui Vlad Filat în ședințe PUBLICE și nu-l vor achita pe fostul premier: Anunțul avocaților

Politică 10.01.2017 11:00 Vizualizări2911 Autor: Ziarul National
Ce se va întâmpla, dacă magistrații de la CSJ nu vor judeca dosarul lui Vlad Filat în ședințe PUBLICE și nu-l vor achita pe fostul premier: Anunțul avocaților

Avocații fostului premier, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, anunță că au depus recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), după ce Curtea de Apel a menținut în mare parte decizia Judecătoriei Buiucani în privința dosarului politicianului.

Avocații susțin că Vlad Filat a avut parte de un proces inechitabil, a fost judecat cu uşile închise, au fost prezentate probe artificiale, martori inventaţi, fapt care a dus la „adoptarea unor decizii ilegale şi la un precedent de condamnare politică”. Aceștia solicită achitarea și eliberarea din detenție a lui Vlad Filat.

CITIȚI și AUDIO // Bancherul „fantomă” din dosarul lui Vlad Filat: „Nu îmi spune nimic numele Victor Bodiu. Nu cunosc Banca de Economii”

„Biroul Asociat de Avocaţi Popa şi Asociaţii a contestat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie deciziile emise de magistraţii de la Curtea de Apel şi Judecătoria Buiucani în dosarul care îl vizează pe fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat. Apărătorii lui Vlad Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar. De asemenea, avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din detenţie. În acelaşi timp, apărătorii insistă ca recursul să fie examinat în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate, se arată într-un comunicat de presă al avocaților fostului premier.

Potrivit apărătorilor, CSJ este în măsură să caseze deciziile ilegale date de instanţele inferioare, să aprecieze corect toate circumstanţele şi să pronunţe o soluție justă în maximum trei luni.

CITIȚI și Doc, audio // Martori falși în dosarul lui Vlad Filat

„BAA „Popa şi Asociaţii” îşi exprimă încrederea că cererea va fi admisă, iar instanța supremă va da dovadă de profesionalism și va repara încălcările grave admise în acest caz. Vlad Filat nu a avut parte de un proces echitabil. A fost judecat cu uşile închise, probe artificiale, martori inventaţi, încălcarea drepturilor, fapt care a dus la adoptarea unor decizii ilegale şi la un precedent de condamnare politică”, susțin avocații.

În cazul în care nu se va face dreptate și prin decizia instanței supreme, Vlad Filat se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), anunță avocații.

CITIȚI și DOC Unde-i, totuși, MILIARDUL? Gurin – 250 de milioane, Bețișor – 40 de milioane, Curtea de Apel – 23 de milioane

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Daniel 10.01.2017 11:31

Gata uitați de Filat, el o să stea mult din cauza lăcomiei, și de această dată nici cei mai buni avocați nu o să-l ajute. Asta e realitatea zilei de azi, hoți ca el nu mai merită iertare. Prea mult rău a adus acestui popor.

Ion 10.01.2017 12:47

Filat e un mielusel pe linga criminalul Vlad Plahotniuc!

Alexei 10.01.2017 13:26

Daca tot Filat nu are astimpar eu zic ca a venit timpul sa fie pedepsit si pentru restul hotiilor comise de acesta. Sa raspunda si pentru Privatizarea IPTEh si pentru avioanele Tupolev vindute rusilor pentru baniti, si pentru tigarile de contrabanda carate cu tirul in Romania. PEntru tot !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

16.04.2018 10:02 Ziarul National Akela a ratat ținta

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md