21:40:22 20.06.2018
 
Stiri

GATA cu jafurile bancare? Ce prevede NOUA Lege privind activitatea băncilor din R. Moldova, elaborată împreună cu experți ai UE

Economie 17.07.2017 14:00 Vizualizări1978 Autor: Ziarul National
GATA cu jafurile bancare? Ce prevede NOUA Lege privind activitatea băncilor din R. Moldova, elaborată împreună cu experți ai UE

Crime de genul furtului miliardului ar putea fi prevenite. Cel puțin, așa promit autorii proiectului Legii privind activitatea băncilor, aprobat săptămâna trecută în prima lectură de Parlament.

Documentul își propune să dezvolte instrumente de supraveghere necesare pentru prevenirea și minimizarea unor eventuale deficiențe din activitatea băncilor la etape incipiente.

Proiectul prevede crearea unui cadru de guvernanță corporativă în bănci, dar și introducerea unui șir de cerințe noi pentru evaluarea și cuantificarea riscurilor de către acestea.

Astfel, BNM ar putea acorda licență de activitate unei bănci numai după ce aceasta va prezenta informația privind acționarii direcți și indirecți ai instituției, inclusiv beneficiarii reali, și se va convinge că banca poate administra „prudent și sănătos” interesele deponenților și ale altor creditori.

„Un sistem bancar mai bine gestionat și mai bine supravegheat oferă în ultimă instanță și o mai mare siguranță deponenților și consumatorilor. Acest proiect de lege este rodul muncii de doi ani a echipei Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și a experților europeni din cadrul unui proiect de asistență tehnică, având ca scop perfecționarea legislației bancare naționale conform celor mai bune practici internaționale privind activitatea de licențiere, reglementare și supraveghere a băncilor ”, a declarat viceguvernatorul BNM, Cristina Harea, ca în Parlament.

Proiectul legii armonizează legislația bancară a R. Moldova cu standardele și principiile internaționale și a fost elaborat cu finanțarea UE, în cadrul proiectului Twinning.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!ESTHER PATRICK 02.10.2017 13:20

Buna, Eu sunt dna Esther Patrick, un creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a-ți îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest suport pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la: (estherpatrick83@gmail.com)

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md