22:51:00 26.04.2024
Stiri

Cât de DĂUNĂTOR este antiperspirantul

Știri 23.07.2014 17:58 Vizualizări2046 Autor: Daniela Hadei
Cât de DĂUNĂTOR este antiperspirantul telegraph.co.uk


Este util pentru o mare parte din populație, dar mai recent, antiperspirantul a fost declarat cauza multor boli grave, precum cancerul mamar sau chiar sindromul Alzheimer.

Chiar dacă este considerat un produs de îngrijire, care blocheacă eliminarea completă a toxinelor din corp, puțini știu că aceste toxine, în loc să iasă la suprafaţa pielii, se întorc către nodulii limfatici şi produc modificări celulare patologice, scrie eva.ro.

Toate grijile legate de siguranţa utilizării antiperspirantelor se concentrează în jurul unui ingredient activ folosit în foarte multe deodorante care inhibă transpiraţia - un compus de aluminiu. Acesta obturează glandele sudoripare şi le menţine uscate, iar deodorantul cu care este de regulă combinat, furnizează parfumul menit să mascheze mirosurile neplacute. Aluminiul se regăseşte în multe produse pe care le folosim într-un fel sau altul zi de zi, precum în foliile alimentare sau cutiile de conserve. Dacă în stare pură prezintă mici riscuri pentru sănătate, sub forma chimică în care este inclus în antiperspirante devine foarte periculos.

Specialistii spun că aluminiul din produsele antisudoripare poate să participe la reacţii biochimice, acţionând ca o neurotoxină cu real potenţial de compromitere a sănătăţii.

Alte ingrediente care mai sunt incluse de regulă în antiperspirantele convenţionale şi sunt considerate riscante sunt triclosanul (poate creşte rezistenţa unor tulpini de bacterii), BHT (conservant cu efecte negative asupra sistemului nervos), substanţe chimice toxice aromatizante etc.

Studiile de specialitate au teoretizat posibilitatea ca antiperspirantele pe bază de aluminiu să crească riscul dezvoltării cancerului mamar, întrucât ele sunt aplicate în zona axilei, acolo unde se formează de regulă tumorile.

Unii cercetători spun că substanţele chimice din antiperspirante, în special aluminiul, interacţionează cu ADN-ul uman şi produc modificări patogene celulelor, interferând totodată cu acţiunea hormonului feminin numit estrogen - cunoscut pentru influenţa lui în dezvoltarea celulelor canceroase.

Pentru o siguranţă sporită, medicii recomandă folosirea antiperspirantelor cu ingrediente naturale şi inofensive.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md