16:45:24 26.04.2017
Stiri

Ambasadorul James Pettit, despre vizita lui Plahotniuc în SUA: „Nu noi am VOTAT la alegeri, nu noi am ales acest Guvern”

Politică 05.05.2016 14:25 Vizualizări4819 Autor: Ziarul National
Ambasadorul James Pettit, despre vizita lui Plahotniuc în SUA: „Nu noi am VOTAT la alegeri, nu noi am ales acest Guvern”

Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, susține că nu cunoaște în ce calitate a mers Vlad Plahotniuc în SUA, dar confirmă că o cerere în privința acestei vizite a fost primită pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

„Am primit cererea privind această vizită pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului de Externe al R. Moldova. Domnul Plahotniuc face parte din delegație, însă în ce calitate va trebui să îl întrebați pe dânsul”, a declarat Ambasadorul, citat de radiochisinau.md.

Ambasadorul Pettit a mai adăugat că SUA sunt obligate să conlucreze cu acest Guvern, indiferent dacă cuiva place sau nu.

„Noi, în calitate de diplomați, vorbim cu toți actorii societății civile și guvernamentali din R. Moldova. Am vorbit cu toți liderii mișcărilor de opoziției de aici, cu liderii tuturor partidelor politice, comuniștii, socialiștii, cu unele noi partide implicate în acțiuni mai active ale opoziției. Nu noi am votat la alegerile din R. Moldova, nu noi am ales acest Guvern, dar suntem obligați, pentru că avem relații diplomatice cu acest stat, să conlucrăm cu acest Guvern într-un mod profesionist. Sincer nu știu în cerere ce calitate i-au dat lui Vlad Plahotniuc în cadrul delegației. Am auzit o varietate de titluri. Înțelegerea mea este că Vlad Plahotniuc nu a mers în calitate de membru al Guvernului, ci ca membru de partid care face parte din coaliția majoritară parlamentară”, a mai spus Ambasadorul SUA.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

gif 06.05.2016 14:00

Petit a vrut să comunice că: Plahotniuc a fost "obligat" să conlucreze cu SUA, indiferent dacă cuiva place sau nu.

Comentarii
Promo
Promo
   
Punct de vedere NAȚIONAL
25.04.2017 10:12 Nicolae Negru Despre „Convorbiri literare”, moldove...

21.04.2017 10:38 Nicolae Negru De ce s-a speriat Dodon într-un hal f...

18.04.2017 10:00 Nicolae Negru Mai e până la ziua „istorică”

14.04.2017 09:18 Nicolae Negru Plahotniuc schimbă sistemul electoral...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie aleși deputații în R. Moldova?
Prietenii noștri
Campanie

Ziarul Național 2013. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md