17:12:12 21.06.2018
 
Stiri

A estorcat 200 de mii de lei pentru a VINDE fără licitație bunurile unei instituții publice, dar a fost amendat cu numai 70 de mii de lei

Anticorupție 19.05.2017 15:01 Vizualizări1597 Autor: Ziarul National
A estorcat 200 de mii de lei pentru a VINDE fără licitație bunurile unei instituții publice, dar a fost amendat cu numai 70 de mii de lei

A estorcat de la un agent economic 200 de mii de lei, pentru ca să-i vândă la un preţ avantajos plăci şi ţevi de metal şi beton armat aflate la balanţa întreprinderii de stat „Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei”.

Aranjamentul prevedea neorganizarea unei licitații și prețuri mai mici la vânzare, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de peste 45 de mii de lei.

Inginerul-şef al sectorului de producere Sculeni al Î.S. „Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei” a fost învinuit de procurori de corupere pasivă, acesta fiind prins după ce a primit 30 000 de lei sub controlul oamenilor legii.

Agentul economic datora întreprinderii această sumă pentru bunurile mobile achiziţionate anterior, dar banii nu s-au regăsit în evidenţa contabilă a întreprinderii.

Recent, inculpatul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de cinci ani. Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de cinci ani și a fost obligat să achite o amensăi de 70 de mii de lei.

Inculpatul şi-a recunoscut vina.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md