17:48:47 04.08.2021
 
Stiri

PROGRAM // Zilele Europene ale Patrimoniului, ediția 2020: Obiectivele de importanță națională, SALUBRIZATE, iar gunoaiele - transformate în artă

Actualitate 21.09.2020 15:34 Vizualizări3992 Autor: Ziarul National
PROGRAM // Zilele Europene ale Patrimoniului, ediția 2020: Obiectivele de importanță națională, SALUBRIZATE, iar gunoaiele - transformate în artă


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi, 21 septembrie, Zilele Europene ale Patrimoniului, ediția 2020, cu genericul „Patrimoniu cultural și Educație”, marcate în fiecare an în luna septembrie împreună cu alte 50 de țări semnatare ale Convenției Culturale Europene.

În cadrul ediției 2020 a Zilelor Europene ale Patrimoniului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat și campania de sensibilizare a publicului larg cu privire la necesitatea păstrării patrimoniului cultural, cu genericul „Arheologia patrimoniului”.

Astfel, în colaborare cu Rezervația cultural-naturală „Orheiul vechi”, Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Agenția Națională Arheologică și Centrul Național de Promovare și Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial, de comun cu asociațiile obștești, asociațiile de voluntari, localnici vor fi organizate campanii de sensibilizare în nouă localități care au obiective de patrimoniu de importanță națională.

Pe lângă apelul la susținerea campaniilor de salubrizare din jurul acelor obiective, vor fi organizate sesiuni de instruire pentru publicul larg cu participarea unui număr limitat de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de combatere a răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus.

Startul campaniei se va da la Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, cu implicarea Asociației Green Caritas. Voluntarii asociației și localnicii vor colecta deșeurile de pe teritoriul Rezervației, fiind însoțiți de către studenții Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Facultatea arte plastice și design, care, pe parcursul Zilelor Europene ale Patrimoniului, vor da o a doua viață deșeurilor, transformându-le în obiecte de artă.

Campania va continua în localitățile Văleni, Slobozia Mare, Crihana Veche, Cheile Butești, Cobani, Climăuții de Jos, Vadul lui Rașcov, Mateuți.

Vedeți mai jos programul Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediția 2020:Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md