06:43:39 02.10.2023
Stiri

Zelenski i-a mulţumit lui Iohannis pentru contribuţia personală la consolidarea apărării Ucrainei

Actualitate 02.06.2023 10:28 Vizualizări937 Autor: Ziarul National
Zelenski i-a mulţumit lui Iohannis pentru contribuţia personală la consolidarea apărării Ucrainei


Ambasada Ucrainei la Bucureşti spune că Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Klaus Iohannis, pentru contribuţia personală la susţinerea şi consolidarea capacităţilor de apărare a Ucrainei. Cei doi s-au întâlnit în marja summitului CPE, din Republica Moldova.

„Volodimir Zelenski a subliniat importanţa faptului că România a oferit adăpost temporar cetăţenilor ucraineni, care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, ca urmare a războiului agresiv declanşat de Rusia", a informat Ambasada Ucrainei la Bucureşti.

Liderii au discutat despre paşii următori în asistenţa acordată de România Ucrainei, pentru a contracara invazia rusă, inclusiv despre consolidarea politicii de sancţiuni internaţionale şi aducerea Rusiei în faţa justiţiei, pentru crimele de război comise pe teritoriul ţării noastre, arată ambasada.

„Părţile au subliniat importanţa creşterii sprijinului acordat Ucrainei pe drumul său către UE şi NATO”, iar semnarea de către cei doi şefi de stat a unei declaraţii de susţinere a integrării euro-atlantice a Ucrainei „a reprezentat o dovadă a acestei poziţii clare din partea României”, subliniază reprezentanţa diplomatică a Kievului.

„Semnarea acestui document este un pas important înaintea summitului NATO din iulie de la Vilnius”, a arătat Volodimir Zelenski.

„O atenţie deosebită a fost acordată punerii în aplicare a Formulei de pace propuse de preşedintele Ucrainei ca bază pentru asigurarea unei păci durabile şi juste pe continent şi pentru restabilirea ordinii mondiale”, menţionează Ambasada ucraineană.

De asemenea, în timpul convorbirilor pe care le-au avut, cei doi lideri au făcut un schimb de opinii cu privire la „chestiuni de actualitate ale cooperării bilaterale, în special în domeniile comerţului şi logisticii”, precum şi la cooperarea în sfera umanitară, a precizat reprezentanţa diplomatică a Kievului, conform News.ro.

România face parte dintre cele cinci ţări vecine cu Ucraina, care au obţinut de la Comisia Europeană interzicerea importurilor de cereale ucrainene, ca urmare a destabilizării pieţei interne.

În prezent, pe teritoriul României este permis doar tranzitul produselor ucrainene.

Clauza de salvgardare a Comisiei Europene ar urma să expire la 5 iunie, dar foarte probabil ea va fi prelungită, spre nemulţumirea Ucrainei.

Şi contul de Facebook al lui Klaus Iohannis informează asupra întâlnirii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md