03:32:04 12.08.2020
 
Stiri

ZECE ERORI ale ministrei Sănătății, enumerate de către Igor Munteanu: „A dat un exemplu negativ și nu s-a preocupat să înzestreze cu echipamentul necesar angajații din sistemul medical”

Actualitate 10.07.2020 13:38 Vizualizări936 Autor: Ziarul National
ZECE ERORI ale ministrei Sănătății, enumerate de către Igor Munteanu: „A dat un exemplu negativ și nu s-a preocupat să înzestreze cu echipamentul necesar angajații din sistemul medical”


În pofida criticilor opoziției, moțiunea simplă împotriva politicilor din domeniul sănătății, dezbătută ieri în Parlament, nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

Deputatul Igor Munteanu, președintele Comisiei pentru controlul finanțelor publice, susține că, deși moțiunea simplă a căzut, problemele grave, carențele majore din domeniul sanitar-epidemiologic au rămas și chiar sunt mai serioase decât s-ar fi așteptat.

„Ministra Viorica Dumbrăveanu și echipa sa continuă să trăiască într-un univers paralel cu realitățile medicale pe care pretinde să le gestioneze. Statisticile trucate, datele incomplete și concluziile politizate continuă în mod eronat să domine discursul MSPS, deși la nivel de discurs s-ar dori unitate și dialog. În loc să răspundă onest la întrebările opoziției, dna ministru a deviat de la subiect, vorbind la general, patetic, moralist, exploatând propagandistic prezența unor somități medicale, chemate la ședință pentru a compensa lipsa unor răspunsuri plauzibile pe temele ridicate de moțiunea simplă.

R. Moldova avea ieri un număr de 18 471 de cazuri de Covid-19, dintre care cca 2 560 de medici și angajați medicali, acesta fiind unul din cele mai înalte rate din lume la infectarea personalului medical. R. Moldova are o incidență de 22% infecții din numărul de persoane testate, respectiv 604 decese raportate la populație, și 388 cazuri extrem de grave, cu pacienți la respirație mecanică este foarte grav. (...) În timp ce Georgia a făcut 27 008 teste în ultimele 10 zile, R. Moldova și-a permis doar 12 000 teste și asta fiind cel mai mare indicator, iar MSPS contestă oportunitatea testării masive a populației, din motive implauzibile”, compară Munteanu.

Deputatul Igor Munteanu a enumerat „zece erori” pe care le-ar fi comis ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, fără a realiza „gravitatea acestora”:

1. Atunci când a cedat benevol gestionarea pandemiei unor politicieni cinici, iresponsabili, interesați să acumuleze dividende politice și vizibilitate ieftină în procesul de administrare a stării excepționale;

2. Nu a comunicat suficient, coerent și clar cu cetățenii în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenție;

3. Nu a avut mesaje clare și convingătoare privind respectarea ordinii publice, purtarea măștii, distanța socială, folosirea spațiului public, funcționarea instituțiilor publice (bănci, comunale), stimulând anarhia;

4. A dat un exemplu negativ când a fost surprinsă că nu poartă mască în spațiul public și nu s-a obosit să condamne alți demnitari, care au sfidat restricțiile impuse de către autoritățile excepționale;

5. Nu a susținut nevoia unei testări masive a populației, astfel încât R. Moldova a devenit un stat cu cel mai mic număr de teste la numărul de populație, iar extinderea contacților și a zonelor infectate a fost ratată;

6. Nu s-a preocupat să înzestreze cu echipamentul necesar angajații sistemului medical, respectiv R. Moldova are cea mai înaltă rată de infectare a medicilor și personalului medical din lume și în Europa;

7. Nu a asigurat introducerea și respectarea protocoalelor OMS privind triajele persoanelor infectate în spitalele reprofilate pentru Covid-19, drept pentru care aceste spitale s-au transformat în vulcane de infecție;

8. Nu s-a preocupat de asigurarea necesarului pentru medici pentru ca ei să facă față pandemiei, ca aceștia să-și protejeze familia, în sensul acordării de cazare garantată celor intrați în schimburi, astfel încât medicii din linia întâi au fost nevoiți să-și închirieze spații locative pentru a nu-și infecta familiile în perioada în care serviciile lor s-au cerut peste fiecare 24 de ore.

9. Nu a combătut campania de dezinformare și manipulare a președenției și prim-ministrului privind suportul venit din exterior pentru a combate pandemia;

10. A transmis mesaje eronate și manipulatorii în societate că „ne descurcăm bine” și că „facem față” invocându-se permanent cifre mai mici de infectări decât în statisticile OMS (de altfel, niciodată puse la dispoziția publicului de către Comisia de sănătate publică ori de către Ministerul Sănătății).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


anica 11.07.2020 14:16

mizerabilii PD-SR-isti au aplaudat ne-ministra sanatatii, asta atunci cand numarul celor infectati creste in continuare, iar numarul doctorilor decedati este enorm daca il raportam la populatie si la marimea tarii. aceti tipi de la conducere sunt copiii diavolului, ei seamana boala si moarte ... spre exemplu la unele spitale, doctorilor li se dau un combinezon pe 24 de ore, iar la sfarsitul turei ele nu se arunca dar se reutilizeaza .... primitivizm diabolic. guvernantii economisesc pe viata doctorilor, ca apoi sa-si faca campanie electorala. cat se poate de tolerat acestti indivizi ai intunericului, acesti sacali si mafioti ? cat ??

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md