16:24:31 21.04.2021
 
Stiri

VOTUL în STRĂINĂTATE: În Italia - 30 de secții electorale, în Federația Rusă - 17, în România - 13 și în Franța - opt. Câte secții de vot le vor fi destinate transnistrenilor la alegerile prezidențiale

Actualitate 27.09.2020 09:53 Vizualizări2800 Autor: Ziarul National
VOTUL în STRĂINĂTATE: În Italia - 30 de secții electorale, în Federația Rusă - 17, în România - 13 și în Franța - opt. Câte secții de vot le vor fi destinate transnistrenilor la alegerile prezidențiale


Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 139 de secții de votare în străinătate pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie curent.

Cele mai multe secții de vot vor fi deschise în Italia - 30 la număr, urmând Federația Rusă - 17, România - 13, SUA - 12, Franța - opt, Marea Britanie - șapte, Germania - șase etc.

Cea mai mare creștere a numărului de secții de vot vizează Federația Rusă în comparație cu alegerile parlamentare din februarie 2019, când peste hotare au fost deschise 125 de birouri electorale. Astfel, dacă în Italia și România numărul de secții va crește la aceste alegeri cu câte 1, iar în SUA va rămâne neschimbat, în Federația Rusă creșterea este de 6 secții de vot.
Potrivit hotărârii aprobate de CEC, secțiile de votare vor fi constituite pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova, dar și în alte localități, în baza numărului de alegători care au participat la scrutinul precedent, organizat în circumscripția națională, a datelor de pe urma înregistrării prealabile, precum și pe baza informațiilor obținute de către Ministerul de Externe de la autoritățile competente ale țărilor de reședință a cetățenilor Republicii Moldova privind numărul acestora și locul aflării acestora.

Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Tighina și unele localități ale raionului Căușeni, CEC a constituit 42 de secții de votare, cu cinci mai puține decât la parlamentarele din 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md