20:57:05 24.09.2023
Stiri

VOT în Parlament: Clasele de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști, MAJORATE

Actualitate 22.09.2022 16:02 Vizualizări1093 Autor: Ziarul National
VOT în Parlament: Clasele de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști, MAJORATE


Decizia de a crește clasele de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice a fost aprobată astăzi, în prima lectură, decătre Parlament.

Potrivit modificărilor la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, au fost majorare, de asemenea, clasele de salarizare și pentru alte categorii de salariați, cum ar fi consilierul pentru soluţionarea contestaţiilor, unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenţei juridice garantate de stat,cadrul didactic de sprijin.

Potrivit estimărilor, pentru implementarea acestei legi va fi nevoie anual de 35,9 milioane de lei.

Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie și achitate începând cu luna octombrie a anului curent.

„Prin aceste modificări, corectăm acea greșeală care s-a făcut în anul 2018 în grila de salarizare. Era o nedreptate pe care o simțeau foarte mulți. Mă bucur că am reușit să o corectăm”, a spus președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară-candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare. Sporul, în mărime de până la 75% din salariul de bază, vine să stimuleze financiar personalul nemijlocit implicat în realizarea sarcinilor de aderare a R. Moldova la UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md