04:16:01 18.05.2021
 
Stiri

Socor: „Unirea Moldovei cu România trebuie pregătită fără emoţii”; Bogatu: „ Anterior, a criticat unionismul”

Politică 22.11.2015 14:45 Vizualizări2871 Autor: Ziarul National
Socor: „Unirea Moldovei cu România trebuie pregătită fără emoţii”; Bogatu: „ Anterior, a criticat unionismul” RFERL


Analist politic al Fundației Jamestown și Eurasia Daily Monitor, Vladimir Socor, consideră că Unirea dintre R. Moldova și România „trebuie făcută fără emoții ultrapatriotice” și trebuie privită „ca o operațiune de salvare” a Chișinăului.

Socor a declarat săptămâna aceasta, în cadrul unei emisiuni la Tv7, că ultimele evoluţii, dar şi întreaga istorie postsovietică au demonstrat că Republica Moldova „nu este în stare” să se autoguverneze, să-şi rezolve problemele şi să ţină piept pericolului rusesc.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Petru Bogatu, își amintește că, în trecut, Socor era un mare adversar al reunificării, iar „turnura spectaculoasă pe care a luat-o poziţia unui fost oponent al unionismului în chestiunea reîntregirii teritoriale a României este o probă în plus că ideea unirii pluteşte în aer”.

„Deşi în trecut a fost un adversar al reunificării, considerând că nu există condiţii politice sau geopolitice pentru reîntregirea naţională, astăzi el se vede silit să-şi modifice atitudinea pe acest subiect. Potrivit lui Socor, în situaţia actuală unirea trebuie luată în calcul ca o operaţiune de salvare. (…) Anterior, Vladimir Socor a criticat în repetate rânduri unionismul, taxându-l drept un curent de gândire atavic şi nerealist. Turnura spectaculoasă pe care a luat-o poziţia unui fost oponent al unionismului în chestiunea reîntregirii teritoriale a României este o probă în plus că ideea unirii pluteşte în aer”, susține Petru Bogatu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Polilogu 22.11.2015 23:42

ESTE INGROZITOR pentru mine personal sa constat ca himerele statalismului independist ...molotovean au pus capat unei sperante de mai bine si mai demn pentru 26-27 de milioane de suflete vorbitoare de limba romana. Nu s-a stiut sa se bata fierul pana pana-i cald, acum e prea tarziu.Inca odata se dovedeste ca TIMPUL NU ASTEAPTA pe nimeni.Sa fie pierduta ocazia ...fantastica a aproape 10 ani de sperante , spune multe. Foarte multe.Basarabia a fosta prada situatiei sale geopolitice mai bine de 200 de ani, la fel ca si intreaga Romanie si asta se stia foarte, foarte bine de la vladica la opinca.Sa pierzi ocazia limitarii drastice a efectelor situatiei geopoliticii pentru un intreg popor, pentru prima data aparute atat de clar la orizontul romanesc, este TRAGIC. Mai inainte de a fi condamnabil. Intunecarea mintilor nu se mai poate risipi. INSTITUIREA controalelor severe la granita UE cu Estul -vezi n frontiera de la Prut -hotarata peste noapte si inevitabil , anuleaza brusc toate supraeforurile de pe sol romanesc ale aderarii la UE a Basarabiei.Noua situatie politica a Europei datorata terorismului musulman va avea consecinte nefaste pentru NOI.Inexorabil, adancirea lor nu va putea fi oprita.Iar in minuni nu cred.

Marușca dinJos 23.11.2015 05:47

Lista APELurilor pro-Re-Unire cu România și pt. Re-Stabilirea “Actului Unirii” noastre cu România votat de “Sfatul Țării” din Chișinău la 27 Martie 1918 semnate de diferite asociații din Rep. Moldova Oct-Nov.2015 –––––––––—————————- 1. Apelul celor 71 de personalități marcante din Chișinău 2. Apelul Unionist al Uniunii Scriitorilor din Rep. Moldova 3. Liga Medicilor din Rep. Moldova 4. profesorii și personalul auxiliar de la Universitatea Tehnică din Chișinău 5. Organizația raională Orhei a Veteranilor Organelor Afacerilor Interne și trupelor de Carabinieri ale MAI 6. Numeroase alte liste și semnături particulare, printre care familiile Apreutesei, Dahnovici, Corobceanu, Leșanu, Negrescu, Franț, etc. —————————————————— N.B. Numeroase instituții patriotice afișează pe pereții din oficii formulare pt. semnarea benevolă unionistă /funcționari, enoriași, elevi, studenți, etc./ liste care se vor trimite ulterior pe adresa săptămânalului “Literatura și Arta” din Chișinău /strada Sfatul Țării-2/

LIBERATEA nu se VINDE!!! 23.11.2015 12:14

Moldovenii ex-basarabeni le-au incredintat odata SOARTA lor "fratilor" in 1918 si ce a urmat ? - UN JUG COLONIAL de JAF si o TRADARE si o ABANDONARE fara nicio aparare a populatiei civile la 28 iunie 1940. Romania nu e capabila sa se apere pe sine in fata Rusiei, dar nu inca si R.Molodva. Dar vor "unire" numai pentru a a JEFUI averea nationala a RM si a se salva propria piele dupa ce a ajuns in groapa de 170 miliarde de euro de datorii. - Pofta-n cui! POPORUL RM nu e PROST ca sa-si tradeze dreptul de a fi EL STAPAN in propria casa si tara, dar nu manelistii "smecheri". Ne-am saturat pana in gat sa fim condusi de "fratii mai mari". Socor e si el un "fripturist" daca o face deja pe "unionistul"... NICIO "UNIRE" nu va fi pana la Pastele Calului, mai degraba intre RM si RO va fi un RAZBOI - Romania va incerca sa OCUPE si SA SUBJUGE un stat EGAL in drepturi cu inasasi Romanai si va primi RIPOSTA pe care o merita. TRADATORII RM si LINGAII "unionisti" mult timp n-o sa-si faca mendrele. FASCISMUL REVANSARD EXPANSIONIST si DISCRIMINATOR "UNIONIST" va fi invins.

Oleg Banari 23.11.2015 14:18

Ce jenant! Cei din PLDM deja vorbesc de unire. Inchideti gura, nenorocitilor!

Dorin 23.11.2015 16:08

Acest Socor crede ca cineva a uitat declaratiile sale din era guvernarii lui Voronin, cind il consilia si lingea intens? cind blama si dadea de pamint cu tot ce era considerat pro-european, pro-romin la Chisinau ? inveresul(financiar) bate fesul, da domnule onanist, off pardon, analist ?

Mihai 23.11.2015 18:19

Socor l-a pupat in fund pe Voronin timp de opt ani de zile, acum il linge pe Filat. Mai rar asa "analisti" politici )))

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md