07:29:48 22.01.2019
 
Stiri

Vlad Plahotniuc: Federația Rusă controlează TREI partide din R. Moldova, inclusiv unul de opoziție, care se declară proeuropean

Politică 23.01.2018 16:35 Vizualizări4909 Autor: Ziarul National
Vlad Plahotniuc: Federația Rusă controlează TREI partide din R. Moldova, inclusiv unul de opoziție, care se declară proeuropean Deschide

Federația Rusă se implică tot mai des și din ce în ce mai abuziv în activitatea politică din R. Moldova, susține liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Într-un interviu acordat astăzi portalului deschide.md, Vlad Plahotniuc le sugerează deputaților din Duma rusă, care intenţionează să voteze o rezoluţie de condamnare a legii antipropagandă, votată recent în R. Moldova la inițiativa lui, să analizeze mai întâi campaniile media de la Moscova în care cetățenii R. Moldova sunt umiliți.

„Ne-am bucura ca Duma să ia mai întâi în discuţie campaniile agresive de manipulare promovate de mai multe televiziuni din Rusia, în care Moldova este prezentată umilitor, moldovenii sunt făcuţi în toate felurile, iar ceea ce se întâmplă în ţara noastră este prezentat prin lungi reportaje pline de minciuni. Ne-am fi dorit, de asemenea, ca Duma să ia în discuţie modul abuziv în care FSB şi alte instituţii ale statului acţionează împotriva Republicii Moldova şi a oficialilor noştri. Ce fel de dezvoltare a relaţiilor noastre strategice avem atunci când oficialii noştri sunt hărţuiţi, când se trimit zeci de solicitări către Interpol ca oficiali sau oameni politici de la noi să fie hărţuiţi politic? Ar trebui să fie luate în discuţie nenumăratele noastre plângeri oficiale adresate Federaţiei Ruse, cu cazuri foarte concrete, legate de aceste abuzuri. În realitate, însă, avem de-a face cu o implicare tot mai evidentă a unor entităţi din Federaţia Rusă în activitatea politică din țara noastră, chiar și prin inițiativa de care pomeneați”, a declarat Vlad Plahotniuc.

În același interviu, liderul democraților a adăugat că Federația Rusă ar controla în R. Moldova două partide de stânga și unul de opoziție, care se declară proeuropean.

„Atunci când ai partide de stânga care nici măcar nu se ascund că au susţinere de la Moscova, inclusiv logistică, mediatică şi de alte feluri, când ai un partid în opoziţia de dreapta cu legături foarte clare cu oameni care acţionează pentru serviciile secrete ruse şi care, deşi nu mai are un scor prea mare, are misiunea clară de a ţine dreapta divizată şi a împiedica o nouă coaliţie proeuropeană după alegeri, atunci când la noi în ţară vin tot mai multe persoane din Federaţia Rusă cunoscute pentru activitatea lor propagandistică şi nocivă, implicate în trecut abuziv şi în campanii electorale din alte ţări democratice, nu cred că mai sunt necesare multe exemple şi comentarii”, a spus Plahotniuc.

Lliderul democraților este convins că există încercări tot mai evidente de implicare a unor entităţi din Federaţia Rusă în campania electorală care urmează să aibă loc în Republica Moldova în acest an.

„Am sesizat şi vom sesiza în continuare instituţiile statului în legătură cu aceste semnale periculoase, dar şi instituţiile internaţionale. Nu avem de gând să stăm cu mâinile în sân, să ne punem întrebări după ce alegerile au avut deja loc. Vom interveni la timp şi nu vom permite ca cineva din afara ţării să se implice în campania electorală nici direct, nici indirect, prin diferite modalităţi de şantaj şi presiune asupra statului sau a politicului. Alegerile trebuie să fie libere, democratice şi să aibă loc în Moldova, să reflecte opinia cetăţenilor noştri, inclusiv a celor plecaţi peste hotare, dar nu opinia unor grupări de interese sau a altui stat”, a încheiat Vlad Plahotniuc.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Cornel 23.01.2018 17:35

Amintiți-vă de cel care era gata să puneți batista pe țambal și o să vă fie clar din start cine e partidul declarat pro European care face jocurile Moscovei https://www.youtube.com/watch?v=rv6FrQruBxc

Andrei 23.01.2018 17:56

Nu cumva e vorba de PPDA? :O Nu m-ar mira la felul cum Nastase tare iubeste sa colaboreze ba cu Dodon ba cu Usatîi desi se pretinde a fi Pro European

pumnal 23.01.2018 17:59

Inca ramine sa vedem care sunt cele partide care tot au un plan bizar sa puna batista pe tambal si sa impedice PDM-ul din promisiunile sale catre cetateni si UE.

pumnal 23.01.2018 18:02

ACeste partide sunt cele care cereau uninominalul crezind ca prin acest sistem de vot vor duce Moldova in mina rusiei, dar acum cer antimixtul.

josfis 24.01.2018 11:45

Afirmațiile lui Plahotniuc nu sunt altceva decăt copii fidele ale declarațiilor foștilor lideri ai partidului comunist (unic) care pretindeau că numai ei dețin adevărul în ultimă instanță și odată rostit el trebuie să devină forța mobilizatoare a tuturor supușilor. Or toată lumea a văzut și sa convins la timpul respectiv ce sa ales din ele și e foarte lesnte de ghicit ce se va alege și din cele ale lui ”el coordonatore”.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md