03:25:33 31.05.2023
Stiri

Viorel Morari deschide parantezele în privinţa "prieteniei" procurorului general Stoianoglo cu oamenii apropiaţi lui Dodon

Actualitate 16.07.2020 16:05 Vizualizări4271 Autor: Ziarul National
Viorel Morari deschide parantezele în privinţa


Fostul procuror anticorupție Viorel Morari a prezentat noi detalii care ar demonstra legătura dintre Alexandr Stoianoglo și Igor Dodon. Și de această dată, intermediarul pare să fie secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, fostul consilier al șeful statului, despre care s-a mai scris că este așa-numitul „curator” al problemelor legate de justiție și de judecători al lui Dodon.

În cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, Viorel Morari a povestit despre o întrevedere pe care a avut-o anterior cu Igor Dodon, în care acesta a spus că este convins că Alexandr Stoianoglo va fi procuror general.

În acest context, Viorel Morari vorbește despre legăturile dintre Stoianoglo și Lebedinschi. Or, Stoianoglo pare să fie omul de încredere și un apropiat al unui alt fost procuror general, Valeriu Balaban. Balaban este socrul lui Lebedinschi. Iar acesta, împreună cu fratele său, deputatul PSRM Adrian Lebedinschi, ar fi încercat să facă presiuni pentru a scoate învinuirea asupra lui Balaban, spune şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie.

“Când a fost dosarul Balaban în gestiunea Procuraturii Anticorupție, în privința lui a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv. A fost solicitată audiență de către Maxim și Adrian Lebedinschi. Asta a fost în anul 2018, dacă nu greșesc. Eu i-am primit în audiență. Au fost solicitată și prezența învinuitului, Balaban, care se afla în detenție, și împreună am discutat referitor la acuzațiile care i se aduc”, a spus Morari.
Balaban era învinuit de îmbogățire ilicită, iar unele afaceri au fost scrise pe numele fiicei sale, respectiv, soția lui Maxim Lebedinschi.

„A fost pus sechestru pe averea fiicei lui Balaban: o fermă amplasată pe câteva mii de metri pătrați. Sechestrul a fost aplicat pentru faptul că fiica sa era tânără, avea 18 ani, și s-a considerat că averea aparține tatălui său”, a declarat Viorel Morari.
Morari a menționat că Alexandr Stoianoglo a fost prim-adjunct al procurorului general pe timpul lui Balaban și a plecat din funcție odată cu acesta, ceea ce indică o dovadă în plus în privința legăturilor dintre cei doi.
Morari a mai spus că refuzul său de a „rezolva problema” lui Balaban așa cum au cerut frații Lebedinschi, precum și dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM prin filiera Bahamas au fost motivele presiunilor asupra sa.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md