07:59:14 05.12.2020
 
Stiri

Violeta Ivanov: „Voi LUPTA ca indemnizația unică la nașterea copilului să crească până la 24 000 de lei”

Actualitate 27.10.2020 11:48 Vizualizări355 Autor: Ziarul National
Violeta Ivanov: „Voi LUPTA ca indemnizația unică la nașterea copilului să crească până la 24 000 de lei”


Indemnizații de până la 24 000 de lei la nașterea copiilor și indemnizații lunare pentru susținerea copilului până la vârsta de 18 ani sunt o parte din prevederile programului candidatului Partidului ȘOR la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, pentru tineri și tinerele familii.

Potrivit Violetei Ivanov, de la începutul campaniei electorale a discutat cu sute de familii tinere și a primit sute de mesaje din partea lor, care o întrebau despre ce prevede programul prezidential „Moldova-2024” pentru ei. „Nici nu puteam să trec cu vederea viitorul acestei țări. Tinerii sunt prioritatea noastră, iar pe lângă acțiunile generale, menite să transforme țara noastră în una prosperă, avem și acțiuni direcționate anume pentru tineri și tinerele familii”, a menționat Violeta Ivanov într-o postare pe Facebook.

Ivanov spune că una din cele mai importante acțiuni din programul echipei sale este sprijinul familiilor la nașterea copiilor. „Noi luptăm de ceva vreme în Parlament să fie majorată indemnizatia la nașterea copilului până la 16 000 de lei pentru primul copil și până la 24 000 de mii de lei pentru următorii copii născuți în familie”, a amintit Violeta Ivanov.

De asemenea, Violeta Ivanov și echipa sa își propune să instituie suplimentar o indemnizație pentru susținerea copilului, care să fie acumulată într-un cont bancar până copilul va împlini vârsta de 18 ani. Aceasta va fi, în prima lună, echivalentul salariului mediu pe economie, adică aproape 8 000 lei la ziua de azi, după care, lunar, timp de 18 ani va fi de 2% din salariu mediu.

„Eu cred că R. Moldova va deveni o țară plină de oportunități pentru tineri, o țară din care copiii să nu mai vrea să plece peste hotare lăsându-și părinții și buneii, o țară în care să vrea să locuiască copiiii și nepoții noștri. Moldova va fi o țară a schimbărilor, iar noi vom aduce aceste schimbări!”, a concluzionat Violeta Ivanov.

Partidul „ȘOR” amintește că programul „Moldova -2024” al Violetei Ivanov și echipei sale prevede acțiuni și programe sociale pentru toate categoriile de populație. „Acestea vor fi posibile grație unui plan de relansare și creștere economică a R. Moldova datorită fortificării rolului statului în economie, construirea de fabrici de procesare și modernizarea agriculturii, optimizarea veniturilor și cheltuielilor bugetare, etc”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la binom la trinom

30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md