05:44:00 16.07.2024
Stiri

VIDEO // Voluntarii Crucii Roșii din Moldova, SPRIJINIȚI puternic de A.S.I.C.S.: „Sunteți fundația unei comunități sigure, în care compasiunea, dorința de a-ți ajuta apropiatul sunt principii importante”

Actualitate 14.12.2023 09:40 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
VIDEO // Voluntarii Crucii Roșii din Moldova, SPRIJINIȚI puternic de A.S.I.C.S.: „Sunteți fundația unei comunități sigure, în care compasiunea, dorința de a-ți ajuta apropiatul sunt principii importante”


Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) susține implicarea voluntarilor în acțiunile sociale, dar și efortul depus de Societatea Națională de Cruce Roșie în Moldova. Mesajul a fost transmis la Reuniunea Națională a Voluntarilor, eveniment ce s-a desfășurat în weekend, în Chișinău.

„Când am venit aici, am văzut că sunteți tineri, iar acest lucru m-a impresionat mult. Ajutorul vostru, implicarea voastră, empatia, energia de care dați dovadă este anume ceea de ce are nevoie societatea. Sunteți fundația unei comunități sigure, în care compasiunea, dorința de a-ți ajuta apropiatul sunt principii importante”, a menționat președintele Consiliului A.S.I.C.S, Alexandru Gîscă.

Șeful oficiu de țară IFCR în Moldova, Azamat Baialinov, a recunoscut că fără o colaborare strânsă dintre sponsori și voluntari nu pot fi atinse rezultatele scontate.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor donatorilor, sponsorilor, partenerilor care într-adevăr simt că ajutorul lor este binevenit și util voluntarilor care se află în această sală. Datorită organizației dumneavoastră, datorită implicării, a suportului financiar, în general, în implicarea deosebită în dezvoltarea relațiilor ca parteneri, deja poate fi atestat un rezultat bun. Atunci când există o colaborare consolidată, apar și rezultatele scontate. Astfel, multe se pot schimba, datorită sponsorilor, donatorilor, dar și celor care sunt gata să se implice zi de zi în diferite acțiuni pentru dezvoltarea voluntariatului, dar și acestei țări”, a precizat Baialinov.

„Suntem foarte recunoscători pentru această asistență și această susținere. Astfel, urmărim să avem o colaborare frumoasă cu A.S.I.C.S. pentru a putea cât mai mult pe viitor să dezvoltăm această direcție de voluntariat în Republica Moldova”, a precizat directorul executiv Crucea Roșie Moldova, Diana Lungu.

Voluntariatul este un mod excelent pentru adolescenți de a fi utili comunității, dar și de a învăța unele abilități din lumea reală. O spun tinerii din R. Moldova, care sunt tot mai implicați în acțiunile organizate de Crucea Roșie din republica noastră.

„Am descoperit această lume frumoasă, în care te simți atât de bine când vezi că ajuți oameni care într-adevăr au nevoie și le aduci o mare satisfacție și un zâmbet pe buzele lor. În acel moment te simți și tu bine, pentru că știi că ai contribuit cu ceva la binele altora”, spune o voluntară.

„Am ales să fiu voluntar pentru că vreau să ajut comunitatea benevol. Sper să continui să ajut lumea în continuare, să realizez tot mai multe lucruri noi”, a completat o altă colegă.

Potrivit reprezentantei Crucea Roșie Luxemburg în Moldova, Camelia Marinescu, voluntar este acea persoană care își dă, își pune la dispoziție cunoștințele și timpul liber în mod benevol. „Dar pentru a face activități ai nevoie de susținere materială, nu susținere pentru tine personal în formă de bunuri materiale dar susținere pentru activitățile care le faci. Desigur, putem să folosim numai vorbe dar oare numai vorbele folosesc? Sunt oare de ajuns?”, a conchis sursa citată.

Voluntarii Crucii Roșii din Moldova se implică permanent în acțiuni, dar și campanii în susținerea persoanelor social vulnerabile, a refugiaților, promovarea modului sănătos de viață, dar și la instruiri în acordarea primului ajutor, intervenții în caz de dezastre și catastrofe sau la colectarea de bunuri sau îmbrăcăminte, încălțăminte și produse alimentare care, ulterior, au fost donate nevoiașilor.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md